milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
12 12.02.2019 09:00:51

POČASI SE KUHA! Novi kapetan Olimpije Nejc Vidmar o Mariboru: Za vijoličaste ne bi branil, ker ...

www.alesfevzer.com
Še enajst dni nas loči od nadaljevanja slovenskega prvenstva.

Nadaljevanje slovenskega državnega prvenstva je že skoraj pred vrati. Do prvega spomladanskega kroga nas loči še 11 dni, potem se začne boj med Mariborom in Olimpijo za naslov državnega prvaka. V vlogi velikega favorita so vijoličasti, ki imajo pred večnimi rivali kar 9 točk naskoka. 

Počasi slovenska prva liga znova prihaja v ospredje v deželici na sončni strani Alp, počasi se znova tudi ogreva vijoličasto-zeleno rivalstvo. Novo poleno na ogenj je v zadnjem intervjuju za Dnevnik vrgel Nejc Vidmar, novopečeni kapetan zmajev. Na vprašanje, kako gleda na rivalstvo med Mariborom in Olimpijo, je dejal: "Normalno. Ne morem reči, da imam rad Maribor, tudi branil ne bi  za njih, saj imam Olimpijo v krvi. Ko si tako povezan z Olimpijo, je poseben občutek na več ravneh. Rasel sem s košarkarsko v evroligi, hokejsko v ligi EBEL, nogometna je bila prisotna vseskozi. Z Olimpijo sem vedno, ne glede na težke čase. V reprezentanci smo se super razumeli z Mariborčani, na igrišču pa je rivalstvo. Ko so v igri tri točke, narediš vse, da zadovoljiš svoje navijače."



Pred dvema letoma je Vidmar dvignil ogromno prahu s svojo objavo na Instagramu, ko je na eni izmed pripravljalnih tekem Olimpije fotografiral Zlatka Zahovića, Darka Milaniča in druščino, ki so si dvoboj prišli ogledati v živo. "Špijuni su medju nama," je takrat zapisal Vidmar in dodal prašičji rilec. "Vse je bilo prenapihnjeno, saj z moje strani ni bilo prav nič zlonamernega. Morda je zaradi tega na tekmo prišl tudi kakšen gledalec več, sam pa sem nase naložil še večji pritisk. Iz tega sem se veliko naučil in zdaj zelo pazim, kaj objavim. Na družbenih omrežjih sem manj, a povsem brez njih pač n ge. Po tisti tekmi sem šel do Zahovića in drugih, ki so bili omenjeni, in jim pojasnil, da je bila šala v zdravih mejah," je razložil Vidmar. 

In spregovoril tudi o tem, ali je šel kdaj na tribuno, na kateri so nastanjeni Green Dragonsi. "Večkrat, ko sem bil poškodovan. Nazadnje sem bil na finalu slovenskega pokala poti Aluminiju v Stožicah. Nisem edini, saj sta od znanih slovenskih športnikov zraven tudi atleta Žan Rudolf in Luka Janežič. Ljubezen do Olimpije je težko opisati. To je obsesija. Idealen primer, kako so navijači dihali s klubom, je bil, ko je napredoval iz pete lige v prvo. Bil sem zraven na tribuni v Šiški, ko so postali prvaki tretje lige, čeprav sem bil v službi v drugem klubu v Domžalah."

Članki iz rubrike