Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 10.02.2019 11:31:28

Balzam za ušesa ali pesek v oči? Športni direktor Olimpije: Prodali ga bomo za 10 milijonov …

Srdjan Vrančić/CROPIX
Fabijan Komljenović je povedal marsikaj, kar bi bilo navijačem Olimpije všeč … če ne bi poznali Olimpije pod Milanom Mandarićem.

Nekdanji kadrovnik pri Dinamu in zdaj športni direktor Olimpije Fabijan Komljenović je v zanimivem pogovoru za Sportal predstavil svojo vizijo glede prihodnosti Olimpije. »Vem, da je marsikdo sumničav glede na to, kaj vse se je dogajalo, a sam gledam predvsem na prihodnost. Verjamem, da bomo skupaj z navijači zgradili bolj zdrav klub. Ne zanima me politika. Ne zanima me, ali bom tukaj pet mesecev ali pet let. Želim delati in v Ljubljani pustiti pečat,« je v pogovoru za Sportal dejal Komljenović, ki je z zmaji trenutno na pripravah v Antalyi.

Prenovljena Olimpija bo imela po njegovih besedah sodeč večje srce, večjo pristnost. »Konkretno se je zgodilo to, da vsi mladi, ki so prišli, nimajo več tako visokih pogodb, kot so jih imeli pred časom. Zdaj se bodo morali za grb Olimpije pošteno potruditi. Samo tisti, ki bodo živeli za ta klub in kazali pravi odnos, bodo ostali. To seveda ne velja samo za mlade,« je za omenjeni portal dejal Hrvat, ki je pri Dinamu pomagal pri uveljavitvi številnih zvezd, kot so Luka Modrić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić.

Ti so iz hrvaškega prvaka v Evropo prestopali za več deset milijonov evrov. Komljenović pričakuje, da bi tudi Olimpija lahko v bodoče dvignila ceno prodaj svojih igralcev. »Zakaj bi prodajali za 100, 200 ali 300 tisoč evrov, ko pa je šla nogometna tržnica v višave? Slovenska liga je idealna za razvoj mladih nogometašev. V Sloveniji je res veliko sijajnih mladih nogometašev. Mladega Jana Pečarja, ki ga je Olimpija poleti za pol milijona evrov prodala v Eintracht Frankfurt, sem si januarja lani iz Kopra v Dinamo želel pripeljati jaz, a so me v Ljubljani prehiteli. Če bi pristal v Dinamu, bi se od tam prodal za dva, tri milijone evrov. To je ta razlika, a verjamem, da lahko tudi iz Slovenije prodamo koga za velike denarje. Tudi deset milijonov evrov. Le treba je dati priložnost mladim in jim ščititi hrbet. Mladi Filip Benković, ki ga je lani Leicester City iz Dinama kupil za 15 milijonov evrov, je v Zagrebu delal takšne napake, da bi ga pri Olimpiji verjetno takoj pokopali. Pri Dinamu ga niso. Stali so za njim in potem z njim mastno zaslužili. To je prava pot. Dokler sem jaz tukaj, bomo delali tako,« je za Sportal sklenil Komljenović, ki je skupaj s trenerjem Robertom Pevnikom na priprave povabil kar nekaj najstnikov: 17-letne Matijo Burina, Gala Kureža in Stefana Petrovića, leto dni starejše Matijo Orbaniča, Aneja Mrežarja, Adama Jakupovića, Oliverja Kregarja in Harisa Kadrića ter 19-letna Erica Boakyeja in Jana Gorenca.

Celoten intervju s Fabijanom Komljenovićem pa si lahko preberete na tej povezavi.

Članki iz rubrike