favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 09.02.2019 19:56:40

DARKO MILANIČ po dvoboju z Zvezdo: Ne, tega NITI PO NAKLJUČJU ne morem reči

Grega Wernig
Kljub porazu je trener Maribora videl tudi dovolj dobrih stvari.

Mariborčani so v petek odigrali tretjo tekmo na pripravah v Turčiji. Crvena zvezda je zmagala z 1:0, toda Darko Milanič poudarja, da je dvoboj postregel tudi z razlogi za zadovoljstvo. "Pristop, sodelovanje v obrambi in napadu. Čvrstost v dvobojih, spoznanje o močno prisotni želji po zmagi. Ob dobrem onemogočanju kvalitete v napadu tekmecev smo imeli tudi priložnosti za zadetek. Lahko bi se izognili porazu, a to ne spreminja ugotovitve, da smo odigrali odlično tekmo," je povedal trener 14-kratnih prvakov.

Velikan z Marakane je bil nadvse zahteven tekmec, njegovo kakovost razkriva spoznanje, da je v tej sezoni igral v skupinskem delu lige prvakov. "Za nas je bila to dobrodošla preizkušnja, ker smo igrali z zelo dobro organiziranim tekmecem. Proti njim moraš biti na res visoki ravni, če želiš priti do uspeha. Namen je dosežen, zadovoljen sem, da smo izbrali takšnega nasprotnika. Dobili smo veliko pomembnih odgovorov," pravi Darko Milanič.

Med pripravami v Turčiji se delijo tudi dresi za začetek spomladanskih prvenstvenih obračunov. "Načrt, da bi nekateri igrali dlje, smo imeli že proti Spartaku. Prvenstvo se približuje in fantje, razumljivo, dobijo več minut, vse s ciljem, da bi bili pripravljeni na začetek spomladanskega dela. Niti po naključju ne morem reči, da je to enajsterica, ki bo dobila priložnost na prvi uradni tekmi. Večkrat sem že omenil, da lahko posežemo po različnih rešitvah. Včasih se bomo pri postavitvi prilagajali tekmecem in tokrat smo bili sestavljeni, da odigramo dobro tekmo proti Crveni zvezdi," je pojasnil primorski strokovnjak na vijoličasti klopi.

savic handanovic gw
Grega Wernig

Članki iz rubrike