evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
3 06.02.2019 09:32:17

Olimpija ima NOVEGA BRANILCA! Bil je član VILLARREALA, zdaj postal NOVI ZMAJ

alesfevzer.com
Olimpija se je okrepila v obrambi.

Da je Olimpija v zadnjih dneh mrzlično iskala novega obrambnega nogometaša, ni bilo presenetljivo, najpomembnejše pa je, da ga je dejansko tudi našla. V Ljubljani bo, kot v današnji izdaji časnika EkipaSN poročajo naši kolegi iz edinega slovenskega športnega dnevnika, kariero nadaljeval Ermin Alić.

Branilec iz Črne gore ni neznanka za slovenske nogometne ljubitelje. Nekdanji član rezervne ekipe španskega prvoligaša Villarreala se je pred pol leta preselil k Triglavu, jeseni je za klub iz Kranja odigral 14 ligaških in eno pokalno tekmo. Očitno je pustil dovolj dober vtis, da so ga zdaj v svoje vrste zvabili pri Olimpiji, ki sta jo na začetku leta zapustila tako Branko Ilić kot tudi Aris Zarifović. Kar je nekoliko skrb vzbujajoče, je to, da ima Alić kot Črnogorec v slovenskem prvenstvu status tujca, takšnih pa imajo zmaji že kar nekaj.

Šestindvajsetletni Alić je kariero začel v rodni domovini pri klubu Jedinstvo Bijelo Polje, potem je igral tudi za Rudar Pljevljo, leta 2013 se je za dve leti pridružil Villarrealu. Nato je odšel v Srbijo k Spartaku iz Subotice, pred prihodom v Slovenijo je nosil še dres Dečića iz kraja Tuzi, ki ga s klopi vodi nekdanji nogometaš Mure, Kopra, Olimpije, Drave, Nafte in Malečnika Viktor Trenevski. Dodajmo, da je Alić v preteklosti nekajkrat zaigral tudi za mlado črnogorsko reprezentanco. Pogodba ga je s Triglavom vezala do konca naslednje sezone, koliko je Olimpija plačala zanj, za zdaj ostaja neznanka.

Njegov prihod v Ljubljano bržčas pomeni, da Šved Mirza Mujčić, ki je bil na preizkušnji in je med drugim zaigral tudi na prijateljski tekmi s slovaškim klubom DAC, ne bo podaljšal bivanja v zeleno-belem dresu.

alic
nk triglav

Članki iz rubrike