Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
06.02.2019 08:15:39
Deli članek:

ŽIVLJENJSKA DRAMA! Nekdanji vratar OLIMPIJE živi v REVŠČINI. In POZABLJEN ...

Brez prihodkov, brez prihrankov in brez zdravstvenega zavarovanja.

Ljubitelji nogometa srednjih let in nekoliko starejši se ga gotovo spomnijo. Ivan Budinčević je bil znano imel jugoslovanskega nogometa. Odličen vratar, ki je zvezdne trenutke preživel v dresu Hajduka, med leti 1980 in 1983 je branil tudi mrežo Olimpije. Za njim je zavidljiva kariera, bil je uspešen, danes je drugače. Pri 63 letih v kraju Bajmak v Vojvodini živi na pragu revščine. In pozabljen …

"Ne delam, ker tega nisem več sposoben. Opravljal sem težka fizična dela. Kopal, oral, sejal … Pomagal sem na polju, toda bolečine v kolenu mi zdaj preprečujejo kakršnokoli aktivnost. Deset minut lahko kosim travo in to je vse … Moja Ruža je delala v Avstriji, skrbela je za starejše gospe, a je pred letom dni doživela infarkt. Zdaj tudi ona ne more nič, ima srčni spodbujevalnik. Hčerka Mia je blizu, v Subotici, a ona ima svoje življenje," je za Slobodno Dalmacijo povedal Ivan Budinćević in razkril, da nima prihodkov ter da komaj preživlja iz meseca v mesec.

Po karieri ni uspel postati trener vratarjev, ker nima izobrazbe. "Še eno leto mi manjka do upokojitve. Lahko si mislite, kakšna bo pokojnina, a dobil bom vsaj nekaj. Imam devet let staža na Hrvaškem, dve v Sloveniji, devet v Srbiji … Pa naj izračunajo," pravi nekdanji vratar Olimpije, ki živi v razpadajoči hiši. "Ni denarja, da bi jo obnovil, a za naju s soprogo je vendarle dovolj."