Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.02.2019 10:42:02
Deli članek:

KONTROVERZNO!? Ali ZABAVNO!? Vijoličasti se TAKOLE norčujejo iz MURE in PREKMURCEV (video)

Drago Wernig - TAKA

Še slabi trije tedni so ostali do nadaljevanja slovenskega državnega prvenstva.

Do spomladanskega dela sezone so ostali še slabi trije tedni. Najbolj zanimiva tekma prvega spomladanskega kroga bo zagotovo v Ljudskem vrtu, kjer se obeta čisto pravi spektakel. Pod Kalvarijo prihaja prekmurski velikan Mura na čelu z mariborsko legendo Antejem Šimundžo, ki sedi na črno-beli klopi. 

Prekmurci so v tej sezoni že dvakrat zagodli vijoličastim. Na prvi tekmi v Ljudskem vrtu so iztržili remi z 0:0, na drugi tekmi na Fazaneriji so Štajerce razbili s kar 4:1. Mariborčani si tako želijo maščevanja, tekma pa bo že zaradi navijaške kulise zagotovo spektakularna. In takšna je tudi napoved. Pri Mariboru na tekmo vabijo v dokaj kontroverzni, za mnoge zabavni, smešni reklami. 

V njej Mariborčani organizirajo novinarsko konferenco, na kateri sta v glavni vlogi v dresu Mure igralec Gorazd Žilavec, v dresu Maribora pa Matjaža Šalamun 'Šalca'. Zabavnih, pikrih pripomb ne manjka, 'Šalca' se na svoj način tudi norčuje iz Mure in Prekmurcev, toda vse skupaj je vendarle bolj ali manj mišljeno v šaljivem tonu. Na koncu Žilavec in Šalamun skleneta tudi stavo. Kakšno? Preverite v priloženem videoposnetku.