Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
04.02.2019 09:59:24
Deli članek:

ODLIČNA NOVICA za Olimpijo! Zmaji bodo dobili VADBENI CENTER, toda ne po Mandarićevi zaslugi (foto)

Google maps

Mestna občina Ljubljana bo v Stožicah uredila vadbeni center, ki ga bodo koristili tudi nogometaši Olimpije.

Po dolgih letih brezdomstva bo Olimpija končno le dobila svoj prostor pod soncem. Toda tega ji ne bo zagotovil Milan Mandarić, čeprav je bila to ena od obljub, ki jo je dal, ko je prišel v Ljubljano. Namesto njega bo Olimpiji in bržčas tudi drugim ljubljanskim klubom vadbene površine uredila Mestna občina Ljubljana. Slednja je januarja objavila razpis za gradnjo vadbenih površin v Stožicah, torej streljal od nogometnega stadiona, doma nogometne Olimpije, in košarkarske dvorane.

V Stožicah bo MOL uredila dve igrišči. Enega v velikosti 106 krat 66 metrov, na večjem bo posejana naravna trava. Manjše bo merilo 106 krat 58,5 metra, na njem bo umetna trava. Gradbene družbe, zainteresirane za projekt, imajo čas do 18. februarja, da na MOL dostavijo svoje prijave. Ob igriščih bo MOL uredila tudi zavarovan gozdiček, sprva omenjenih garderobnih prostorov pa v javnosti predstavljeni projekciji ni. Ob tem je zanimivo, da naj bi v prihodnje v Stožicah zraslo še tretje vadbeno igrišče, ki pa za zdaj visi v zraku. Pogoj za to, kot poroča Dnevnik, je namreč, da družba Rastoder dokonča streho nad stožiškim nakupovalnim središčem.

Kdaj bo projekt zaključen, ni znano, je bila pa že pred časom odstranjena največja ovira. Kot poroča Dnevnik, sta MOL in Elektro Ljubljana izvedla 1,38 milijona evrov vredno pokablitev daljnovoda Žale-Bežigrad-Kleče, kar pomeni, da ovir za vadbeni center ni več.

MOL