franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
8 31.01.2019 13:16:21

RAZKRIVAMO! Mariboru REKORDNA ODŠKODNINA za Jana Mlakarja! TOLIKO bodo zaslužili VIJOLIČASTI!

Drago Wernig - TAKA
Jan Mlakar bo že danes postal novi član angleškega pvoligaša Brightona.

Mariboru je uspel izjemen prestop. Vijoličasti bodo že danes prodali svojega največjega dragulja, talentiranega napadalca Jana Mlakarja, ki se trenutno že nahaja v Angliji, kjer opravlja zdravniške preglede pri tamkajšnjemu premierligašu Brightonu. 


Angleški klub bo Mlakarja sicer v Ljudskem vrtu pustil do konca letošnje sezone, v spomladanskem delu bo za vijoličaste igral s statusom posojenega nogometaša Brightona. Slednji bo za Mlakarja plačal zelo lepo odškodnino, ki bo znašala kar 3 milijone evrov! To pomeni, da je vijoličastim uspel rekorden prestop, Brighton je ob 3 milijonih evrov navrgel še odstotke od naslednje prodaje. Mariboru bo namreč pri naslednjem Mlakarjevem prestopu pripadlo še 10 odstotkov odškodnine, ki jo bo zanj iztržil Brighton. 

Ne bo pa Mlakarjev prestop rekorden v slovenskem nogometu. Rekord namreč še vedno drži Ezekiel Henty, ki je iz Olimpije odšel v moskovsko Lokomotivo za kar 5,5 milijonov evrov. Treba je dodati še to, da mariborska blagajna ne bo bogatejša za 3 milijone evrov, kolikor znaša odškodnina za Mlakarja, pač pa za polovico manj. Ko je Jan Mlakar lanskega januarja v Maribor prišel iz Fiorentine, Italijani zanj niso zahtevali nikakršne odškodnine, pač pa le 50 odstotkov od naslednje prodaje. To seveda pomeni, da si bosta Maribor in Fiorentina od Mlakarjevega prestopa razdelila po 1,5 milijona evrov. Glede na to, da Štajerci za odličnega napadalca niso plačali niti evra, je seveda jasno, da je Zahoviću uspel izjemen posel.

Značke: jan-mlakar, brighton

Članki iz rubrike