Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
24.01.2019 07:38:45
Deli članek:

AFERA CRETU dobila EPILOG! Olimpija se je mesece IGRALA Z OGNJEM, grozilo ji je, da ...

alesfevzer.com

Alexandru Cretu je dobil, kar je pričakoval.

Da bo Alexandru Cretu za vse večne čase zapisan v zgodovino slovenskega nogometa, ni nobenega dvoma. Ne samo, da je prestopil iz Olimpije v Maribor, hkrati se je ob prestopu skuhala čisto prava afera nepredstavljivih razsežnosti. Milan Mandarić in druščina so Zlatku Zahoviću in ostalim Mariborčanom očitali, da so jih grdo izigrali, zaradi tega so grozili celo s sodišči. Ker je bil Mandarić resnično zelo besen na Romuna, je ob odhodu slednjega iz Ljubljane sprejel zanimivo odločitev: vezistu ni želel izplačati denarja iz naslova plače, ki bi ga Cretu sicer moral dobiti.

Zadeva se je nato vlekla in vlekla, zmaji so dolge mesece odlašali in se igrali z ognjem. Toda zdaj so se vendarle odločili plačati, toda ne zato, ker bi jih nenadoma obšel občutek slabe vesti. Dejstvo je namreč, da je Olimpiji voda vse bolj tekla v grlo, kakopak zaradi prihajajočega licenciranja za sezono 2019/20. Če namreč Cretuju ne bi plačala okrog 15.000 evrov, kolikor mu je dolgovala, in če Romun ne bi privolil v odložitev plačila, kar po naših informacijah zagotovo ne bi, potem bi imela Olimpija pač zelo hude težave s pridobivanjem licence za novo tekmovalno leto.

Kakorkoli, slabih 15.000 evrov je zdaj na računu nogometaša vijoličastih in afera Cretu, ki je pred letom dni tako zelo zatresla temelje slovenskega klubskega nogometa, je zdaj uradno in dokončno zaključena.