stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ba
ba
1 13.01.2019 08:17:45

KAJ SE DOGAJA? Muraši so vse bolj zaskrbljeni. UPRAVIČENO!

Aleš Cipot/Fotolens
V Fazaneriji niso ravno najboljše volje.

Za nogometaši Mure so uvodni dnevi priprav, povsem brez težav ni šlo, a je za črno-bele obetavno spoznanje, da sta Matko Obradović in Armin Ćerimagić po bolezni začela individualno vaditi. Nova obraza sta za zdaj Kevin Žižek in Jon Šporn, navijače pa kakopak zanima, ali si lahko v prihodnje obetajo še kakšne okrepitve? "Da, v svoje vrste bi radi privabili še kakšnega igralca. Spremljamo dogajanje, iščemo primerne rešitve, a bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo. Več bo znanega naslednji teden, z gotovostjo pa lahko rečem, da na silo ne bomo počeli ničesar," pravi Denis Rajbar.

Kar zadeva odhode, so se muraši za sporazumno prekinitev sodelovanja dogovorili s Kristjanom Matoševićem, ki je jeseni kot posojen član črno-belih branil mrežo Ankarana, toda ni izključeno, da se bo novim izzivom naproti odpravil še kdo. In zaslužku, nekateri igralci so pod drobnogledom oglednikov iz tujine. "Precej je povpraševanja oziroma zanimanja, toda v tem trenutku nimamo konkretne ponudbe za nobenega igralca," je dejal podpredsednik in športni direktor Mure.

Ante Šimundža in njegovi varovanci največji del vadbe opravijo na igrišču z umetno travo v Fazaneriji, medtem pa so v klubskih pisarnah vse bolj zaskrbljeni nad trenutno podobo stadiona, saj še kar naprej stojijo samo trije stebri za žaromete, četrti je še vedno na tleh. Zakaj? Z njegovo postavitvijo so povezani precejšnji zapleti. Stal bo v kotu med južno tribuno in stojiščem, kjer zaradi bližnjega kopališča prostora ni ravno na pretek, najlažji je dostop z igrišča. Muraši ob omembi takšne možnosti dobijo ošpice, saj je dejstvo, da bi težka mehanizacija uničila igralno površino. Tako rekoč bi postala neuporabna, škoda je tako ali tako že storjena. Osem ton težak steber, ki čaka na 'pokončno držo', je namreč položen na zelenico, tla pod njegovo težo so se kakopak začela ugrezati. Že to bo težko vrniti v normalno stanje, če bi se na igrišče spravili še takšni in drugačni stroji, bi bila to prava mala katastrofa. Izvajalci del iščejo rešitev, ki jo bodo menda ali morda dobili v obliki dvigala, ki so ga našli v Gradcu ...

2fazanerija ac
Aleš Cipot/Fotolens

Članki iz rubrike