stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

dm
dm
7 12.01.2019 09:31:43

Zlatko Zahović razkril, zakaj bodo njegovi igralci zaigrali pod KEKOM in zakaj niso pod KATANCEM

Zlatko Zahovič
Drago Wernig - TAKA
Maribor je lani dvignil ogromno prahu s tem, ko za podobno akcijo, kot jo tokrat načrtuje Matjaž Kek, svojim nogometašem ni dovolil, da bi se odzvali vabilu Srečka Katanca.

Športni direktor trenutno vodilnega kluba plts je v pogovoru za Planet TV pojasnil svoje stališče o tej temi. "V našem klubu nismo nikoli razmišljali o tem, kdo in zakaj je selektor, ampak želimo odgovarjati predvsem strokovno. Razlika med turnejama je velika. Tista je bila 3. januarja, kar pomeni, da bi morali naši nogometaši oditi naravnost z dopusta in odigrati prvo tekmo. To se nam je zdelo neprofesionalno in neodgovorno; ne od selektorja, ampak od nas, če bi jim kaj takega dovolili. Lahko bi se poškodovali, saj niso imeli ritma. Plačujemo jih zato, da so vedno pripravljeni. To bi bilo z naše strani zelo neodgovorno," je sprva pojasnjeval snovalec kadrovske politike vijoličastih.

In nato k pojasnilu dodal: "Maribor je klub najvišje možne profesionalne ravni, od katerega se pričakujejo dobri treningi, dobre priprave, dobra podpora in lovorike. Takrat bi bilo takšno ravnanje neodgovorno, zdaj pa je situacija drugačna. Nogometaši se zberejo 19. januarja. Pripravljeni so za prve prijateljske tekme. To je edini razlog, čeprav morda marsikdo misli drugače. To vam zagotavljam. Nekateri ljudje si stvari razlagajo drugače, ker nanje ne gledajo strokovno. Jih pa razumem." Vsekakor je odločitev dvignila ogromno prahu, razlaga pa bržčas ni prišla do Srečka Katanca, ki bo danes z Irakom odigral drugo tekmo skupinskega dela azijskega pokala.

Članki iz rubrike