19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

pitagora Petisvet.si

Zgodovina magije - 2. del: starodavni rituali

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

ro
ro
0 07.01.2019 17:31:28

RAZKRIVAMO! To je razlog, zakaj MIRANA SREBRNIČA ni nasledila LEGENDA JUVENTUSA

Štirikratni prvaki so navezali stike z nekdanjim odličnim branilcem.

Nermin Bašić se je v ponedeljkovem popoldnevu lotil izziva v Novi Gorici. V preteklih dneh smo pisali o tem, da je v ’finalu’ ugnal nekdanjega zvezdnika serie A, a je bilo njegovo ime skrbno varovana skrivnost. Zdaj ni več. To je bil nihče drug kot legendarni branilec Juventusa Paolo Montero, ki je v dresu stare dame v devetih letih odigral 186 tekem, bil je tudi stalni član urugvajske reprezentance, v dresu z državnim grbom je zbral 61 nastopov.

Po igralski karieri se je lotil trenerskega posla in sedel na klopi treh argentinskih klubov, vodil je ekipe Boca Unidos, Colon de Santa Fe in nazadnje Rosario Central. "Pogovarjali smo se z njim, to drži," je potrdil Hari Arčon. "In moram priznati, da se je izkazal za zelo korektnega sogovornika. Je nadvse skromen, takšen je bil tudi na igrišču, ter spoštljiv. Bomo videli, kaj bo v prihodnosti. Stik smo vzpostavili, morda bomo kdaj vendarle sodelovali. Prav gotovo bo prišel v Novo Gorico vsaj na kakšno kavo, v tem trenutku je bila problem tudi njegova neustrezna licenca za delo v Evropi," je povedal prvi mož štirikratnih prvakov. Ravno zaradi pridobitve potrebne trenerske izobrazbe je nekdanji urugvajski zvezdnik trenutno v vadbenem centru italijanske reprezentance v Covercianu. Paolo Montero menda želi kariero nadaljevati v Evropi, Gorica bi bila lahko primerna odskočna deska.

V kombinacijah pa je bil še en nekdanji igralec v serie A, in sicer Davide Dionigi, ki je igral za številne klube, najuspešnejše je bilo obdobje v dresu Napolija. Kot trener je vodil Taranto, Reggino, Cremonese, Varese, Matero in nazadnje Catanzaro.

Članki iz rubrike