reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
2 07.01.2019 17:11:04

Posledica PRIMERA RIBERY: Oglasil se je sindikat nemških nogometašev, ki se bo zavzemal ...

Francoski zvezdnik je močno razburil nemško javnost.

Primer Ribery, ki je v zadnjih dneh močno razburil nemško nogometno javnost, je epilog dobil tudi pri sindikatu nemških nogometašev (VDV). Ta se je zavzel za to, da bi igralcem omogočili pomoč pri delovanju na družbenih omrežjih.

Francoz je na družbenem omrežju nedavno ostro napadel kritike, ki se jim je zdelo, da pretirava pri zapravljanju, ker si je med pripravami v Dohi v restavraciji privoščil pregrešno drag zrezek, delno "oblečen" v zlato, in se s tem pohvalil na spletu. Njegov odziv je bil milo rečeno neprimeren, z uporabo kletvic in žaljivk pa je razjezil tudi vodstvo kluba. Bayern München je sporočil, da bodo Riberyja zaradi neprimernega obnašanja denarno kaznovali.

Na zaplet se je odzval sindikat igralcev VDV. Njegov direktor Ulf Baranowsky je v pogovoru za nemško tiskovno agencijo dpa dejal, da številni igralci potrebujejo pomoč pri obnašanju na družbenih omrežjih, saj imajo mnogi težave z njihovim obvladovanjem.

"Žaljivke na spletnih omrežjih niso prijetne za nikogar. Če je igralec izzvan, se sme odzvati, toda ostati mora na pravi ravni, kar pa je težko, če so vpletena močna čustva," je dejal Baranowsky. Dodal je, da imajo sicer številni nogometaši v pogodbah zapisano tudi to, kaj je sprejemljivo in kaj ne pri objavljanju na družbenih omrežjih. Pozval je klube in zveze, naj naredijo več na tem področju in da naj se šolanje o obnašanju na spletu začne že pri mladih, še neuveljavljenih igralcih.

Pojasnil je tudi, da je včasih mejo med zasebnim in tistim, kar spada pod pogodbene obveznosti, pri nogometaših težko določiti, prav tako pa je po njegovem mnenju vprašljivo, ali sme klub kaznovati igralca zaradi zapisov na družbenih omrežjih.

V bran pa je svojega soigralca vzel kapetan Bavarcev Manuel Neuer. "Mislim, da to ne bi smelo postati vprašanje debate. Za nas je pomembno, kako se Franck obnaša v ekipi. Glede tega nisem v dvomih, na treningih in zadnjih tekmah je pokazal, da je pravi moštveni človek," je afero pospremil Neuer.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike