Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

zu
zu
1 07.12.2018 17:34:21

ŠOK! Doping v VRHU ALPSKEGA SMUČANJA, omadeževan šampion, TU SO VSE PODROBNOSTI!

Reuters
Bo Luitz ostal brez zmage iz Beaver Creeka?

V nemški smučarski reprezentanci je zasvetil alarm zaradi domnevnih nepravilnosti, kar se tiče dopinga. Po anonimnem protestu, ki ga je nekdo vložil na Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) in ki ga je razkril švicarski skionline.ch, je namreč Fis odprl preiskavo, ki utegne Stefana Luitza stati veleslalomske zmage.

Spomnimo, da je 25-letni Nemec utrpel strgano križno vez decembra 2017, nato pa je že na prvi tekmi po povratku dosegel zmago pred Marcelom Hirscherjem in Švicarjem Thomasom Tumlerjem. Toda pri nemški reprezentanci so se poslužili vdihavanja s kisikom na visoki nadmorski višini (nad 2500 metrov), kar naj bi bilo po pravilih FIS (člen 2.12 v razdelku dopinga) prepovedano, a od 1. januarja letos dovoljeno po pravilniku Wade, mednarodne antidopinške organizacije.

Na Fis bi morali včeraj do 12. ure sporočiti, kakšna je usoda Stefana Luitza in ostalih treh tekmovalcev nemške reprezentance (Schmid, Dopfer in Staubitzer), a uradne odločitve do poznih večernih ur vseeno ni bilo. Pričakovati je, da bodo odločitev sprejeli še pred začetkom veleslalomske preizkušnje v Val d'Iseru.

Članki iz rubrike