GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

sta
sta
1 04.11.2018 16:30:12

PETARDA oslabljenega Maribora v Celju (VIDEO)

Grega Wernig
Nogometaši Celja so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:5 (0:3).

* Arena Z'dežele, sodniki: Perić, Ajdovec in Brezar (vsi Kranj).
* Strelci: 0:1 Tavares (7.), 0:2 Zahović (15.), 0:3 Bajde (26.), 0:4 Ivković (50.), 0:5 Tavares (59.).
* Celje: Rozman, Brecl (od 67. Vidmajer), Travner, Stojinović, Andrejašič, Pišek, Benedičič (od 59. Vizinger), Lotrič, Novak, Požeg Vancaš, Ibišević (od 46. Cvek).
* Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Cretu (od 87. Vršič), Vrhovec, Pihler (od 73. Dervišević), Bajde (od 69. Felipe Santos), Tavares, Zahović.
* Rumeni kartoni: Benedičič, Andrejašič; Cretu.
* Rdeči karton: /.

Celjani so poleti v Ljudskem vrtu Mariboru odvzeli točko, tokrat pa so po dveh zaporednih zmagah hitro uvideli, da podaljšanja niza ne bo. Maribor, ki je igral precej oslabljen (med drugim brez Dina Hotića, Martina Milca, Jana Mlakarja, Jasmina Mešanovića, Martina Kramariča), je namreč že v uvodnih minutah prišel do zanesljive prednosti. To je do konca le še plemenitil in tako z desetimi zmagami ostaja na vrhu prvenstvene lestvice. Celje, ki je doživelo najvišji domači poraz proti Mariboru, pa je doživelo četrti poraz in ostaja v sredini lestvice.

Mariborčani so že v uvodu tekme prišli do lepe prednosti. Prvi je sicer zagrozil Mitja Lotrič, ki je v četrti minuti streljal previsoko z roba kazenskega prostora. V sedmi pa je Maribor povedel, ko je po podaji Aleksa Pihlerja z desne strani z glavo natančno meril Marcos Tavares in prišel do svojega drugega gola sezone in 142. slovenske prvoligaške kariere.



Že v 15. minuti so izbranci Darka Milaniča vodili z 2:0, potem ko je najprej streljal Tavares z leve strani, Matjaž Rozman je žogo dobil, a le do Luke Zahovića, ki je iz bližine zadel šestič v sezoni. Le malce zatem so imeli vijolični na voljo najstrožjo kazen, ki jo je s prekrškom nad Pihlerjem zakrivil Žan Benedičič. Za strel se je odločil Zahović, a to storil slabo, tako da je Rozman poskus obranil.

Celjski vratar se je izkazal tudi v 25. minuti v dvoboju s Tavaresom, minuto pozneje pa je znova pobiral žogo iz svoje mreže. Po kotu in zmedi v kazenskem prostoru je z glavo zadel Gregor Bajde. V 31. minuti je Rozman obranil še Pihlerjev strel, na drugi strani pa je Jasmin Handanović posredoval po strelih Jakoba Novaka in Lotriča.

V 50. minuti je Maribor še povišal vodstvo, po kotu in podaji Blaža Vrhovca je četrti gol v sezoni dosegel Saša Ivković. Malce pozneje je Rozman ustavil nov nevaren strel Tavaresa, a se je izkušeni napadalec med strelce znova vpisal v 59. minuti, ko je zadel s približno osmih metrov po podaji Denisa Klinarja in napaki Dušana Stojinovića.

Lotrič je v 65. minuti znova poskusil pri Celjanih, toda Handanović je bil znova pripravljen, tako kot tudi po strelu Daria Vizingerja v 77. minuti, na drugi strani pa je bil le malce premalo natančen Zahović v 85. minuti.

Celjani bodo v 16. krogu v nedeljo gostovali v Domžalah, Mariborčani pa bodo dan prej gostili Kranjčane.

Značke: nogomet, dp, maribor, celje

Članki iz rubrike