Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Robert Balantič
Robert Balantič
20 03.11.2018 12:44:30

MARIBOR DOBIL VELIKEGA ZAVEZNIKA! Tudi Domžale MOČNO UDARILE po sodnikih! Obtožbe ŠOKIRAJO!

alesfevzer.com
Vijoličasti v boju s sodniki in sodniško organizacijo niso sami.
V bližnji preteklosti so s kritikami na račun delivcev pravice prednjačili Domžalčani. Ali če hočete, opozarjali na napake, zato nas je kakopak nadvse zanimalo, kako na mariborski nastop gledajo ob Kamniški Bistrici.

"Jamranja je ogromno, izpostavljanja nič oziroma zelo malo," o stanju duha na slovenskem prvoligaškem prizorišču, ki je povezano z delivci pravice, meni Matej Oražem, ki se je nato odzval na tiskovno konferenco v Ljudskem vrtu, na kateri je beseda tekla o sojenju.

"Glede na to, kar sta povedala Bojan Ban in Darko Milanič, je zame simptomatično, da mi že pet let prosimo, moledujemo in iščemo načine ter skušamo dopovedati vodstvu sodniške organizacije, da ni korektno, da tekmo med Domžalami in Olimpijo sodijo Ljubljančani. Porabili smo veliko energije in časa, opravili ogromno pogovorov, a se ni nič spremenilo, čeprav gre za primer, ki eklatantno ni fer. Ne do nas ne do sodnikov, ki vodijo te preizkušnje, in navsezadnje niti do Olimpije, ki mora poslušati očitke na ta račun – naj si bodo upravičeni ali ne. In če se v petih letih nič ne premakne, to kaže natanko na to, na kar sta po mojem mnenju želela opozoriti poslovni direktor in trener Maribora, in sicer da v tem sistemu veliko stvari ne deluje," pravi športni direktor Domžal.

orazem gw
Grega Wernig
Dvakratni prvaki so se v preteklosti že izpostavljali in povzdignili glas. "Da, večkrat smo se izpostavili, najbolj goreče v prejšnji sezoni, posledica tega pa je delno tudi to, da smo po tem, ko smo se na lestvici fair playa uvrščali na visoka mesta, kar naenkrat postali grobijani in zelo nedisciplinirani. Morda je to razlog, da se nihče ni oglasil. Simon Rožman je bil denimo že dvakrat izključen, prej pa ni bil nikoli. In potem se vprašaš, ali smo morda vsi znoreli ali pa nekaj ne 'štima'. Ker drug drugega precej dobro poznamo, verjamemo, da znoreli nismo, kar pomeni, da bržčas nekaj ni v redu. Jaz sem se izpostavil v enako dobri veri, kot sta se Bojan in Darko. Govorimo v dobro slovenskega nogometa. Slabo in v določenih primerih tudi pristransko sojenje našemu nogometu ne prinaša napredka in nič dobrega," je pripovedoval Matej Oražem.


"Potrebujemo strokovne razprave, v katerih bi morali sodelovati tako klubi kot sodniki in v katerih bi določili smernice sojenja, ki bi zagotavljale zanimivo in pošteno ligo. Nepošteno tekmovanje ne zanima nikogar; morda le tiste, ki so v celotno zgodbo najbolj vpeti. Ampak komunikacija s sodniki sploh ni možna, prav tako moram absolutno potrditi, in na to smo prav tako že opozarjali, da je odnos sodnikov do igralcev in uradnih oseb katastrofalen. In glede tega smo nemočni. Če to prijavimo delegatu, dobimo odgovor, da za to nima pristojnosti, če nas njemu prijavi sodnik, smo kaznovani. V končni fazi so sodniki tukaj zaradi nas, in ne obratno. Če nas ni, tudi njih ni. Če ni njih, pa lahko najdemo druge," je nadaljeval športni direktor Domžal, a to še ni bilo vse.

"Super, da se je izpostavil Maribor. Da je bolj odmevno. Če se mi, je vse skupaj objavljeno trikrat, sodniki to preberejo, si mislijo svoje in pri tem ostane. Hkrati je nadvse pomembno, da se zadeva ne banalizira samo na relacijo Maribor – Olimpija. Gre za splošno stanje sodniške organizacije – in tudi nogometne. V trenutnih razmerah je komunikacija nemogoča. Sistem ne deluje, kot bi moral, prav tako ni nikakršnega nadzora," je opozoril snovalec domžalske kadrovske politike.

"Situacija je vsekakor zelo čudna, o tem ni nikakršnega dvoma. Da je nekdo tako očitno povzdignjen nad vse druge, nikakor ni dobro in tako ne more ostati v nedogled. To ne more zdržati. Diktature nikoli ne zdržijo dolgo. Ko imaš veliko zatiranih in malo privilegiranih, je to recept, da bo zadeva slej ko prej počila. Resno jemljemo poziv Maribora, o njem velja resno razmisliti in o tej temi opraviti temeljito javno razpravo, toda argumentirano. Obenem se mi zdi pomembno, da bi sodniki priznali svoje napake. Saj je normalno, da se kdaj zmotijo, vendar naj tudi kaznujejo tiste, ki delajo napake. Tako kot velja za vse druge, za katere so kazni v nasprotju s sodniki javno objavljene. Ko je njihov pristop ignoranca, vzvišenost, je težko vzpostaviti spoštljiv odnos med načeloma enakopravnima partnerjema," je še pristavil Matej Oražem.
Značke: maribor, domžale, sodniki

Članki iz rubrike