Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
20 30.10.2018 14:56:07

DOMŽALSKI ODZIV na tiskovno konferenco MARIBORA! In potem se vprašaš, ali smo morda ZNORELI?

www.alesfevzer.com
Športni direktor dvakratnih prvakov o besedah Bojana Bana in Darka Milaniča ter še o čem.

"Jamranja je ogromno, izpostavljanja nič oziroma zelo malo," o stanju duha na slovenskem prvoligaškem prizorišču, ki je povezano z delivci pravice, pravi Matej Oražem, ki se je v nadaljevanju odzval na tiskovno konferenco v Ljudskem vrtu, na kateri je beseda tekla o sojenju.

"Glede na to, kar sta Bojan Ban in Darko Milanič povedala na tiskovni konferenci, je zame simptomatično, da mi že pet let prosimo, moledujemo in iščemo načine ter skušamo dopovedati vodstvu sodniške organizacije, da ni korektno, da tekmo med Domžalami in Olimpijo sodijo Ljubljančani. Porabili smo veliko energije in časa, opravili ogromno pogovorov, a se ni nič spremenilo, čeprav gre za primer, ki eklatantno ni fer. Ne do nas, ne do sodnikov, ki vodijo te preizkušnje in navsezadnje niti do Olimpije, ki mora poslušati očitke na ta račun. Naj si bodo upravičeni ali ne. In če se v petih letih nič ne premakne, to kaže natanko na to, na kar sta po mojem mnenju želela opozoriti poslovni direktor in trener Maribora, in sicer da v tem sistemu veliko stvari ne funkcionira," pravi športni direktor Domžal.

orazem gw
Grega Wernig
Dvakratni prvaki so se v preteklosti že izpostavljali, dvignili so glas. "Da, večkrat smo se izpostavili, najbolj goreče v prejšnji sezoni, posledica tega je pa delno tudi to, da smo potem, ko smo se na lestvici fair-playa uvrščali na visoka mesta, kar naenkrat postali grobijani in zelo nedisciplinirani. Morda je to razlog, da se nihče ni oglasil. Simon Rožman je bil denimo že dvakrat izključen, prej ni bil nikoli. In potem se vprašaš, ali smo vsi mi morda znoreli, ali nekaj ne 'štima'. Ker drug drugega precej dobro poznamo, verjamemo, da znoreli nismo, kar pomeni, da bržčas nekaj ni v redu Jaz sem se izpostavil v enako dobri veri, kot sta se Bojan in Darko. Govorimo v dobro slovenskega nogometa. Slabo sojenje in v določenih primerih tudi pristransko, našemu nogometu ne prinaša napredka in nič dobrega," je pripovedoval Matej Oražem.

"Potrebujemo strokovne razprave, v katerih bi morali sodelovati tako klubi kot sodniki, in v katerih bi določili smernice sojenja. Z namenom zanimive in poštene lige. Nepošteno tekmovanje ne zanima nikogar. Morda le tiste, ki so v celotno zgodbo najbolj vpeti. Ampak komunikacija s sodniki sploh ni možna, prav tako moram absolutno potrditi, in na to smo že opozarjali, da je odnos sodnikov do igralcev in uradnih oseb katastrofalen. V končni fazi so sodniki tukaj zaradi nas. In ne obratno. Če nas ni, tudi njih ni. Če ni njih, pa lahko najdemo druge," je nadaljeval športni direktor Domžal, a to še ni bilo vse."Super, da se je izpostavil Maribor. Da je bolj odmevno. Če se mi, je vse skupaj trikrat objavljeno, sodniki to preberejo in si mislijo svoje in pri tem ostane. Hkrati je nadvse pomembno, da se zadeva ne banalizira samo na relacijo Maribor - Olimpija. Gre za splošno stanje sodniške organizacije in in tudi nogometne. V trenutnih razmerah je komunikacija nemogoča. Sistem ne funkcionira, kot bi moral, prav tako ni nikakršnega nadzora," opozarja športni direktor dvakratnih prvakov.

Članki iz rubrike