Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.10.2018 12:37:36
Deli članek:

Še kamen bi ZAJOKAL... Tako so se nogometaši Leicestra poklonili v helikopterski nesreči UMRLEMU lastniku kluba (foto)

Profimedia

V Leicestru so vsi odeti v žalno črnino in tako bo še nekaj časa.

Konec tedna je iz Otoka prišla šokantna vest o nesreči helikopterja, v kateri je življenje izgubil tudi lastnik Leicester Cityja Vichai Srivaddhanaprabha. Ta, in še štiri osebe, so umrle v soboto zvečer po tekmi njegovega kluba z West Hamom, potem ko je nedolgo po vzletu helikopterja, s katerim je tako kot vedno zapuščal stadion, ta strmoglavil na bližnjem parkirišču.

Vse mesto, ves nogometni svet še vedno ne more verjeti. Na kraj nesreče prihajajo mnogi, ki se na tak ali drugačen način poslavljajo od prvega moža kluba in ostalih umrlih.

Svoje spoštovanje so seveda prišli pokazat tudi nogometaši, ki so skupaj pred stadion prinesli cvetje. Da bodo prišli kot ekipa, so sklenili sami in prepričali so se, kako zelo so imeli Srivaddhanaprabho vsi radi in kako zelo ga bodo pogrešali.

V ponedeljek je družina organizirala posebno žalno slovesnost na stadionu, kakšnih 30 ljudi se je tako Srivaddhanaprabhinovim sinom, hčerko, ženo in podpredsednikom kluba sprehodilo do mesta, kjer ljudje puščajo rože, sporočila, drese itd.

Jamie Vardy in Kasper Schmeichel sta bila najbližje sinu, na obrazih vseh prisotnih pa je bilo videti, kako hudo izgubo so doživeli.

V klubu so igralcem ponudili psihologa, tudi v proces treninga se bodo vrnili šele, ko bodo vsi res pripravljeni, ko se bodo vsaj malo pobrali po tem šoku.