Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2018 07:39:35
Deli članek:

Darko Milanič povsem iskreno: Moji navijači so mi žvižgali! Povem vam, kaj si mislim ob tem ...

Martin Metelko

Kako je Darko Milanič videl žvižge na svoj račun?

Včeraj je bil Darko Milanič deležen številnih žvižgov svojih navijačev. Slednji so bili nezadovoljni z načinom, na katerega je Primorec vodil svoje moštvo, zamerili so mu, da je iz igre poslal najprej Jasmina Mešanovića, nato še Amirja Derviševića. Žvižge na svoj račun je Milanič seveda slišal, toda mariborskim navijačem ne zameri.

"Vsak vidi po svoje. Logično, da delujejo navijači na osnovi emocij. Kar se tiče postavitve – v prvem polčasu se je videlo, da je način s Tavaresom pil vodo. Da smo igrali dober nogomet. Da smo točno to potrebovali. Da se ne osredotočimo samo na protinapade, kar bi bil primer, če bi imeli v igri samo igralce, ki napadajo globino. Potrebovali smo malce medprostorov, kontrole. Zelo lepo smo prihajali v napad. V drugem polčasu pa je bilo dejansko od prve minute kar nekaj kandidatov, ki niso bili dovolj dobri. Meša je stal široko, se ustavil, ko smo žogo izgubili. S tem, ko sem dal v igro hitrega napadalca namesto njega sem želel dobiti točno to, kar bi dobil, če bi Mlakar dosegel zadetek, ko bi ga dejansko moral doseči. Globino," je dejal Milanič.

In dodal: "Ko se stvari ne odvijejo, kot bi želel, potem moraš sprejeti, da nekdo ni zadovoljen. Niso pa zadovoljni s tem, kakšno predstavo smo mi prikazali v drugem polčasu. Menjave gor ali dol. Menjave so včasih nekomu po godu, drugemu ne. Nekdo bi rad videl enega igralca, drugi drugega. Mislim, da je bil generalno drugi polčas tak, da smo bili premalo osredotočeni na tisto, kar prinaša rezultat. To je agresivnost v obeh fazah. Tega ni bilo."