Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2018 07:29:36
Deli članek:

Enajstmetrovka za Maribor? Pa za Olimpijo? Milanič trdi ENO, Barišić PONUJA nekaj povsem drugega

Martin Metelko

Bi moral Maribor dobiti na voljo najstrožjo kazen po padcu Luke Zahovića v kazenskem prostoru Olimpije? Kaj pa zmaji? Bi morali imeti na voljo strel iz bele točke po padcu Asmirja Suljića ob Denisu Klinarju?

To sta dve najbolj pereči vprašanji po včerajšnjem večnem derbiju v Ljudskem vrtu, ki ga je z 2:1 dobila Olimpija. In če se zdi, da na drugo vprašanje dilem ne bi smelo biti, kajti Klinar je Suljića dejansko zrušil v kazenskem prostoru, pa se pri prvem vprašanju lomijo kopja. Enajstmetrovka ali simuliranje? O tem sta spregovorila tudi oba trenerja, Darko Milanič in Zoran Barišić, vsak na svoj način.

"To situacijo Zahovića sem si pogledal. V živo sem bil predaleč, da bi ocenil. Na posnetku pa se mi zdi, da je bil jasen prekršek. Tako se zdi večini nam. Kar se pa tiče Klinarjevega prekrška, pa si ga moram ogledati. Mislim, da tu ne bo težko videti, če je bilo noter ali ne. Ker prekršek je bil, tako da boste zlahka ocenili. Nad Zahovićem pa se mi zdi, da je bila enajstmetrovka," je dejal Milanič.

Pa Barišić? "Če sta bila na vsaki strani po ena enajstmetrovka in sodnik ni dosodil nobene, potem je 1:1. V glavnem ne komentiram sodniških odločitev. Oni morajo opraviti svoj posel, mi svojega. Če piska, piska, če ne, gremo dalje. Takšna mora biti mentaliteta v naši ekipi. Ne glede na to, kaj dosodi sodnik, moramo vedno nadaljevati," je bil precej bolj diplomatski strateg Olimpije.