Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
1 12.10.2018 16:38:10

Mandarić, KAJ ŠE ČAKAŠ?! Prvi mož Olimpije ima RAZLOG ZA SKRB, izhodna vrata odprta za KOPICO zmajev

Grega Wernig
Kdo vse bo poleti zapustil vrste Olimpije?

Glede na to, kakšne tekme so v tem mesecu pred Olimpijo (Koper, Maribor …), ne bi bili presenečeni, če so Ljubljančani misel o številnih pomembnih nogometaših svoje članske ekipe, ki se bližajo izteku svojih pogodb, potisnili na stran. Toda vseeno gre za perečo temo, s katero se bodo morali Milan Mandarić in njegovi najtesnejši sodelavci kar najhitreje pozabavati.

Že nekaj časa je minilo, odkar so zmaji v javnost nazadnje poslali novico o tem, da je nekdo od njihovih nogometašev s klubom podpisal novo pogodbo. Zakaj je tako, je kakopak zanimivo vprašanje, sploh zato ker obstaja kar nekaj igralcev, s katerimi bi se še kako izplačalo podaljšati sodelovanje. Če odmislimo dva mladeniča (Matevž Turkuš, Lan Gojak), ki bosta proste roke dobila že marca 2019, potem je kar 10 takšnih, ki bodo vsaj glede na trenutno stanje zeleno-beli dres nosili le še do konca aktualne sezone.

Pri tem je najbolj skrb vzbujajoče, da so v tej skupini nogometašev tudi takšni, brez katerih si zdajšnji trener Zoran Barišić skoraj ne more zamisliti začetne enajsterice. Največja težava za Olimpijo bi vsekakor bila, če bi kot prosta nogometaša poleti klub zapustila oba vratarja. Pogodba se izteka tako Aljažu Ivačiču kot tudi Nejcu Vidmarju, kar pomeni, da bi zmaji na tem položaju lahko ostali le z mladci. Na seznamu članske ekipe je ta trenutek le 18-letni Anej Mrežar, za katerega pravijo, da premore precej talenta, toda ali je že dovolj dober za branjenje gola kluba, ki vedno stremi k naslovu prvaka? Pred kratkim je novi član Olimpije postal tudi Hrvat Matija Orbanić (18 let), ki je pred tem nekajkrat sedel na klopi članske ekipe Istre, a tudi pri njem se seveda poraja dvom, ali bi to bila prava rešitev v primeru slovesa Ivačiča in Vidmarja.

TUDI KLJUČNI MOŽJE UDARNE POSTAVE
Že januarja bodo imeli proste roke za pogovore z drugimi tudi nekateri drugi pomembni členi udarne enajsterice. Recimo Dino Štiglec, ki je brez prave zamenjave na levem boku. Ali Tomislav Tomić, ki je najvplivnejši obrambni vezist zeleno-belih. Kakopak je treba omeniti še kapetana Branka Ilića, ki je sicer že res star 35 let, a je še vedno sposoben dati veliko Olimpiji. Da o Roku Kronavetru niti ne govorimo; Mariborčan je še vedno ključni napadalni mož zmajev, o tem ne nazadnje govori dejstvo, da je na zadnji tekmi v Celju sodeloval pri vseh treh zadetkih svojega kluba.

branko ilic
alesfevzer.com

Precejšnja dilema je povezana z dvema, ki sta trenutno poškodovana. Nik Kapun ima spet hude težave, toda hkrati je res, da je že celo večnost član Olimpije. Bo to dovolj za podaljšanje sodelovanja? Pa Goran Brkić? Srb je imel nekaj prebliskov, toda njegov čas v Ljubljani je bil zaznamovan s poškodbami. Zdaj je moral celo na operacijo in letos ne bo več igral. Glede dveh bi moralo biti bolj kot ne vse jasno: Leo Ejup od poletja 2016 za zmaje ni odigral niti ene tekme (!), zdaj kot posojen tako ali tako igra v Krškem. Pa Aljaž Krefl? Navijači Olimpije ne pomnijo več, kdaj so ga nazadnje videli v zeleno-belem dresu. Osupljivo: zadnjič je tekmo za zmaje odigral pred 692 dnevi! Ali pred skoraj dvema letoma …

VSE PREJ KOT SKROMNA ENAJSTERICA
Tudi če bo vseh 12 nogometašev poleti dejansko pomahalo v slovo Olimpiji, slednji vseeno ne bo hudega. Kljub temu bi imeli zmaji na seznamu igralcev s profesionalnimi pogodbami kar zajetnih 31 igralcev


CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE ŠE VEDNO NA VOLJO NA SPLETNI STRANI TRAFIKA 24.SI!

Članki iz rubrike