pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
1 05.10.2018 18:02:40

ODMEVNA SEJA REGISTRACIJSKE KOMISIJE! Brazilec v Biljah, nekdanji član Maribora pa v Celju

Današnja seja Registracijske komisije Nogometne zveze Slovenije je bila nekaj posebnega že zaradi Dejana Lazarevića. Nekdanji reprezentant se je pri osemindvajsetih po desetletnem pohajkovanju po Italiji, Turčiji in na Poljskem vrnil domov – v Domžale.

Vendar, za njegovo vrnitev v Domžale smo vedeli že nekaj dni, presenečenje pa sta Brazilec in Rus z britanskim potnim listom, ki sta okrepila – prvi drugoligaša NK Bilje, drugi pa celjskega prvoligaša.


Vencato Gomes Pires Leonardo ali krajše le Leonardo, kar Brazilcem tako pritiče, bo edini profesionalni član novega drugoligaša iz obronkov Nove Gorice. Po zapisih na svetovnem spletu je njegov razvoj nekoliko zastal, nazadnje je bil namreč član Atletica Metropolitano. Jasno, ne gre za madridski Atletico, ki domuje na stadionu Wanda Metropolitano, ampak za brazilskega četrtoligaša (Serie D). Je pa Leonardo v mlajših letih (zdaj jih ima 22) igral za sloviti Sao Paulo.

moris nusuev

Zanimiv je tudi celjski novinec. Pod vodstvom Dušana Kosića bo odslej treniral Rus z britanskim potnim listom, ki je nekdaj že okušal slovenske zelenice. Fant je pozno vstopil v pravi nogomet, potem ko se je dve leti preizkušal v uličnem. Pri 21 letih ima za seboj že precej preizkušenj in roko na srce bolj ali manj neuspešnih epizod. Bil je član mladih selekcij Maribora in Gorice, tudi Vitesseja, pa madžarskega MTK-ja, nazadnje pa ni dočakal konca pogodbe pri atenskem Panathinaikosu.

moris maribor


Glede na to, da je bil ob nedeljah v parku uspešen ulični nogometaš, se verjetno lahko pohvali z dobrim tehničnim znanjem, še posebej za višino 192 centimetrov. Zanimivo, ko je prihajal v štajersko prestolnico je zavrnil ponudbi Wolverhamptona in Sheffield Wednesday.

Tako Leonardo kot tudi Nusuev sta z Biljami oziroma Celjem podpisala pogodbi do konca junija prihodnje leto.

Značke: nogomet, prestop

Članki iz rubrike