Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.10.2018 15:26:47
Deli članek:

Selektor evropskih prvakov POJASNIL, zakaj v reprezentanci ni Ronalda, in spregovoril o domnevnem POSILSTVU

Profimedia

Cristiano Ronaldo se že drugič zapored ni pojavil na seznamu portugalske reprezentance, zato se je v domovini dvignil prah. Zdaj pa je šokiral še selektor Fernando Santos.

Ronaldo je po bolečemu izpadu z Urugvajem v osmini finala svetovnega prvenstva v Rusiji in po prestopu v Juventus izpustil tekmo z Italijo, prihodnji teden bo izpustil še dvoboj s Poljaki, tudi prijateljsko tekmo s Škotsko, skoraj gotovo pa ga ne bo niti na novembrskih tekmah.

Tisti, ki pravijo, da bo 33-letni nogometaš, ki je s 85 zadetki najboljši strelec v zgodovini izbrane vrste, še oblekel dres s državnim grbom, trdijo, da si je vzel prosto do izteka koledarskega leta. Na drugi strani pa mnogi pravijo, da ne bo več nikoli zaigral za Portuglasko.

Zakaj torej Ronaldo več ne igra za svojo državo? "Najboljši nogometaš na svetu ni končal reprezentančne kariere, ampak je le dobil prosto do konca leta," je pojasnil selektor Santos. Marsikdo temu ne verjame.

Potem je selektor še dopolnil svoje stališče: "Odločili smo se, da ga ne bo v ekipi v naslednjih dveh akcijah. Ne namerava se posloviti od reprezentance, to je večkrat poudaril. Vedno bo imel veliko željo igrati za svojo domovino." Selektor je še poudaril, da je to dogovor med njim, Ronaldom in portugalsko zvezo.

Santos se je potem še dotaknil obtožb za posilstvo, s katerimi se sooča Ronaldo. "Zelo dobro ga poznam in mu verjamem. Rekel je, da je nedolžen in prepričan sem, da je tako."