Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.10.2018 15:55:55
Deli članek:

OKREPITEV! Trener Milana GATTUSO od uprave zahteval, da mu pripeljejo NJEGA (video)

Profimedia

Milan išče pot vrnitve v vrh italijanskega, potem pa tudi evropskega klubskega nogometa. Zametke je tu ali tam mogoče zaznati, kaj več od tega pa za zdaj ne. Trener Gennaro Gattuso ima rešitev...

Italijanski Corriere della Sera je zapisal, da rdeče-črni iščejo primernega napadalca, ki bi ekipi pomagal pri dvigu na lestvici, v tem trenutku namreč nekdanji evropski prvaki z dvema zmagama, tremi remiji in porazom bivajo v spodnjem delu lestvice Serie A. Gattuso naj bi namreč od uprave zahteval igralca, ki je "narejen izdelek", obenem naj bi imel tudi izkušnje z igranjem v italijanski ligi.

Takšen naj bi bil Zlatan Ibrahimović, ki ima z LA Galaxyjem pogodbo do konca leta 2019. Vendar, glede na to, da liga MLS traja od spomladi do jeseni, bi lahko Šved pozimi kot posojeni nogometaš vendarle zaigral v Evropi. Navsezadnje je to prav Milan (in to, prav z LA Galaxyjem) naredil že dvakrat - obakrat v primeru Davida Beckhama.

Profimedia


Vprašanje je, kakšni so motivi 37-letnega napadalca. Dejstvo je, da bi bila zanj Serie A bolj obremenjujoča kot je liga MLS. Pri tem pa ni zanemarljivo, da je celo sam priznal, da se lahko v Severni Ameriki zaradi poškodbe kolena, ki ga je lani za sedem mesecev oddaljila od igrišča, sam odloča, na koliko tekmah nastopi.

Ibrahimović je sicer v dresu Milana igral med letoma 2010 in 2012, najprej kot posojeni nogometaš Barcelone, potem pa kot član rdeče-črnih.