Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.09.2018 14:50:04
Deli članek:

'UBIL' JIH JE! Junak mundiala SLOVENSKIM NOGOMETAŠEM povedal stvari, ki si jih boste OKVIRILI!

Grega Wernig
Slovenska nogometna reprezentanca.

Dosegel je zadetek za uvrstitev na SP, zdaj pa je svoji naslednikom povedal svoje.

Mladen Rudonja, ki je znal krvaveti za slovensko reprezentanco in jo tudi odpeljati na njeno prvo svetovno prvenstvo, je šel v današnjem velikem intervjuju za tiskano izdajo ekipe SN najdlje, ko je nagovoril slovenske nogometne reprezentante. Tiste, ki danes igrajo z grbom na prsih, s katerim je nekoč tako zelo bojevito igral on. In to kako jih je nagovoril! Povedal jim je stvari, ki bi si jih morali okviriti oni in ki bi si jih morali okviriti vsi mi.

"Veste, dandanes so nogometaši že kot mulci milijonarji, z milijonarjem pa se ne moreš pogovarjati tako, kot si se pred petimi leti, ko to še ni bil. Selektor Kavčič je super; človek na mestu, človek z veliko dušo in srcem. Prav zato pa pravim, da so glavni krivci za nastali položaj nogometaši. Kako je možno, da mora selektor igralca prositi, naj da vse za svojo državo? Ne vlecite me za nos! Že ko slišiš himno, moraš biti kot razjarjena žival, ne pa, da te selektor vpraša, ali potrebuješ še kaj," poudarja Rudonja.

"Umreti moraš na igrišču! Vse drugo je nedopustno! Tega ni nikjer na svetu. V Angliji brzdajo igralce, naj se raje malce umirijo, pri nas pa jih je treba dodatno motivirati? Absurd! Največja težava so igralci! Potem pa javno govorijo 'naš dobri selektor Kavka'. Kakšen Kavka neki?! Da, bil je Kavka, ampak zdaj je za vas gospod selektor Kavčič. Vedo, da je dobričina, zato pa to izkoriščajo. To je srž problema," je strelec legendarnega zadetka preprosto neizprosen.