sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
1 29.09.2018 07:53:01

MANDARIĆEVA BOMBA! Čez noč je našel novega ŠPORTNEGA DIREKTORJA, mi razkrivamo NJEGOVO IME (foto)

alesfevzer.com
Olimpija ima novega športnega direktorja.

Že vse od slovesa razvpitega srbskega funkcionarja Ranka Stojića je bila funkcija športnega direktorja pri Olimpiji izpraznjena. Mladen Rudonja je vsaj uradno ni zasedel, zdaj pa je Milan Mandarić le našel novega prvega kadrovnika za svoj klub.

Naslednji teden bo z delom v slovenski prestolnici začel – Fabijan Komljenović! Gre za 50-letnega Hrvata, natančneje Zagrebčana, ki se ga malce starejši ljubitelji nogometa zagotovo dobro spomnijo. Kot nogometaš je leta 1991 zaigral na prijateljski tekmi med Slovenijo in Hrvaško ter bil v Murski Soboti tudi mož odločitve, saj je zabil edini gol.

Na klubski sceni je igral za Dinamo, Rijeko, celo Schalke, tudi Genk in Harelbeke ter na koncu še za korejski Pohang Steelers. Po zaključku kariere je zajadral med trenerje in "diplomiral" v družbi Slavena Bilića ter Roberta Jarnija. Samostojno je vodil neznana nižjeligaša Trešnjevko in Lekenik, bil je tudi pomočnik pri Dinamu. Nazadnje nedolgo tega, v drugem delu pretekle sezone je pomagal Nikoli Jurčeviću.

fabijan komljenovic
Novi športni direktor Olimpije Fabijan Komljenović
Damir Krajač/CROPIX

Zdaj se seli v Stožice; informacija o tem je do nas prišla že pred dnevi, med preverjanjem njene resničnosti so nam včeraj priskočili na pomoč kolegi iz Sportskih novosti. Njihov novinar je pred stadion Maksimir naletel prav na Komljenovića, ta je priznal: "Da, selim se v Olimpijo. Podpisali smo triletno pogodbo. Zadolžen bom za celoten športni ustroj kluba, tudi za mladinski pogon. In sprva se bom lotil urejanja prav tega, temu bom namenil največ energije." Komljenović, ki je menda v bitki za prihod v Stožice premagal kar nekaj protikandidatov, je zatem dodal: "Presrečen sem zaradi priložnosti, ki sem jo dobil. Milan Mandarić pa je tako ali tako eden od razlogov, zakaj sem sploh začel razmišljati o opravljanju tega poklica. Zame je to velika stvar, velika priložnost. Gre za drugačen posel, doslej sem bil v drugih vlogah. A verjamem, da bom uspešen."

Ali bo Komljenović pri opravljanju svojega dela v klubu Milana Mandarića uspešnejši od svojih predhodnikov, bomo šele videli. Rudonja je kot neuradni športni direktor Olimpiji pomagal do dvojne krone, Nenad Protega je ostal manj kot pol sezone, Ranko Stojić je pogorel kar dvakrat. Seveda pa bo ključno predvsem to, kako kompatibilen bo z Mandarićem. Naloga, ki je pred njim, vsekakor ni lahka, ali ji je dorasel, pa bo tako ali tako pokazal šele čas.

komljenovic jurcevic
Fabijan Komljenović v družbi nekdanjega trenerja Dinama Nikole Jurčevića
Foto: Srdjan Vrančić/CROPIX

Članki iz rubrike