Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.09.2018 11:50:01
Deli članek:

Uau! BIŠĆAN SELEKTOR SLOVENIJE? Prisluhnite TEM BESEDAM, dolgo jih ne boste pozabili!

Martin Metelko

Pozna ga izjemno dobro, zato so ga naši kolegi vprašali zelo konkretno.

Mladen Rudonja je bil zraven, ko so Bišćana pripeljali k Olimpiji, bil je zraven vseh njegovih uspehov in praktično skupaj sta se morala iz zeleno-belega kluba posloviti. V velikem intervjuju z Rudonjo v današnji tiskani številki Ekipe SN zato ni moglo manjkati vprašanje, ali bi Bišćan, o čigar delu in slovesu je Rudonja v tem intervjuju povedal marsikaj izjemno zanimivega, bil dober selektor Slovenije. Kar nekaj je bilo namreč govor o tem, da bi to lahko postal.

"Ne bom skrival: preden je bil imenovan Kavčič, sem navijal za Prosinečkega. Mislim, da bi bil zadetek v polno. Delal je v Sloveniji, pozna okolje, predvsem pa ima karizmo in ugled. V BiH so denimo imeli problem, ker je Džeko selektorjem lahko očital, kje so igrali, da mu bodo modrovali. Lahko kaj takega reče Žutemu? Ne more. Bi lahko Bišćanu? Ne. Da, jaz bi za selektorja imel Igorja. Zagotovo. Nočem pa, da bi se to slišalo, kot da želim zamenjati Kavčiča. Daleč od tega. Govorimo hipotetično," pravi Rudonja. 

Ob tem pa dodaja: "Seveda se z Igorjem slišiva. Ima tri, štiri možnosti. Za zdaj se raje dodatno izobražuje, teden dni je preživel v vrhunskem klubu. Živi za nogomet, 24 ur na dan. Ali bi ga zanimalo voditi Slovneijo, pa ne vem. To je bolj vprašanje zanj." Res je. Je pa Rudonja vsekakor povedal zelo veliko.