oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
2 29.08.2018 19:50:49

ROK KRONAVETER pozna recept za POPOLN PREOBRAT na slabem igrišču v Trnavi

Martin Metelko
Nogometaše ljubljanske Olimpije le še dan loči od odločilne tekme sezone. V četrtek ob 20.30 bodo v slovaški Trnavi igrali povratno tekmo 4. oziroma zadnjega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Spartaku, s prve tekme v Ljubljani pa morajo slovenski prvaki izničiti zaostanek 0:2.

Ljubljančani kljub zanje neugodnemu izidu s prve tekme niso obupali. Moštvo je sicer doživelo spremembe, (spet) ima novega trenerja, tokrat je kot začasni - za Ljubljančane že tretji v sezoni po Iliji Stolici in Aleksandru Linti - vskočil Safet Hadžić.

"Igrata se dve tekmi. Prvo smo izgubili, bomo pa naredili vse, da gremo naprej. Po analizi Spartaka sem ugotovil, da je to kakovostna ekipa, ki se dobro brani in je disciplinirana. Težko jih je prebiti, ima pa Spartak tudi napake in mi jih bomo skušali izkoristiti in naredili tisto, česar nismo v Ljubljani," je pred sredinim večernim treningom na stadionu Antona Malatinskeho dejal začasni strateg zelenih.

"Prva tekma rezultatsko ni bila dobra, igrali pa smo v redu in imeli priložnosti. Zaostajamo z 0:2, ne preostane nam nič drugega kot napad. Imamo dovolj kakovosti, zavedamo se, kakšna priložnost je to za nas," pa pravi Rok Kronaveter.

Slovenski prvaki imajo sicer lepo popotnico in so lahko samozavestni po nedeljski zmagi v domačem prvenstvu proti Domžalam. Tam je bil junak tekme srednji napadalec Andres Vombergar, ki pa ga, tako kot še nekaterih drugih, tudi novinca Jucieja Lupete, zaradi takšnih in drugačnih razlogov ni na seznamu igralcev za ta krog kvalifikacij, položaj osrednjega napadalca bo tako znova zasedel Issah Abbas.

Bolj samozavesten je tudi Kronaveter, ki je proti Domžalčanom spet našel strelsko formo, kar je velika spodbuda zanj in za soigralce. "Zdaj je malo lažje. Nekaj zadnjih tekem je bila težava doseči gol. Zdaj bo lažje, a konec koncev ni pomembno, kdo zadane. Pomembno je, da zmagamo, in verjamem, da lahko gremo naprej."


Spartak je na prvi tekmi izkoriščal predvsem ljubljanske napake, tudi avtogol Branka Ilića, zato so v taboru zmajev prepričani, da je zaostanek dveh golov mogoče nadoknaditi.

"Najprej moramo biti boljši v obrambi. Dobili smo dva poceni zadetka, kar pomeni, da nismo bili dovolj zbrani. Izkoristiti moramo priložnosti, ki jih je bilo dovolj. Verjamem, da jih bomo imeli tudi jutri in upam, da bomo dosegli vsaj tri gole," razkriva recept za popoln preobrat v Trnavi Kronaveter, ki je vesel tudi sveže vloge na igrišču za napadalcem, ker se tam najbolje znajde, nazadnje je v Domžalah spet igral na tem mestu.

Sicer izredno lep in sodoben nogometni objekt sredi Trnave pa ima večjo pomanjkljivost: travna podlaga je v zelo slabem stanju, a to, poudarjata tako Hadžič kot Kronaveter, ne bo imelo vpliva na igro. Zelenica bo pač slaba, toda enaka za obe ekipi in s tem se bo treba sprijazniti. "Teren me ne zanima, moramo razmišljati samo o tem, kako dobiti ekipo Trnave," pravi trener.

Kronaveter pa je tudi poudaril, da se ne boji dobrega vzdušja, naperjenega proti njim. Slovaki so z množičnim obiskom nase opozorili že v Ljubljani, v četrtek se obetajo polne tribune, ki sprejmejo 19.000 gledalcev.

"Za nas je dobro, da bo stadion poln. V igri je veliko, morali bomo biti pravi v glavah. A tekma z Domžalami nas je okrepila, dobro smo se pogovorili na poti do sem in jutri bomo skušali narediti preobrat," pa o vzdušju v moštvu pravi Kronaveter.

Tekma se bo začela ob 20.30, sodili pa bodo Italijani Luca Banti, Alessandro Costanzo in Giorgio Peretti.

Članki iz rubrike