benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 29.08.2018 19:25:46

TOMAŽ KAVČIČ o 'PRIMERU OBLAK': Klical sem ga, a se ni oglasil, bil pa je na seznamu. Do torka ...

V slovenski izbrani vrsti ni vse tako, kot bi moralo biti.

Poročali smo že, da je selektor slovenske reprezentance Tomaž Kavčič je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na uvodnih dveh tekmah novoustanovljene evropske lige narodov proti Bolgariji in Cipru. Na seznamu ni Jana Oblaka, ki naj bi imel težave z bolečino v rami, bolnega Josipa Iličića in poškodovanega Martina Milca.

Glede Oblaka je selektor pojasnil, da so iz kluba v torek sporočili, da ima težave z ramo, da pa se mu sam ni javil. "Poskušal sem ga večkrat dobiti, a ga nisem mogel. V torek  pa je prišlo zdravniško poročilo iz Atletica, da ima težave z ramo in potrebuje počitek. Kar nekaj časa se mu to že vleče. Potrebujemo tiste, ki so stoodstotno pripravljeni," je povedal Kavčič in glede namigovanj, da se izmika izbrani vrsti, dodal: "Potrebujemo zdrave igralce, on pa ima več časa že te težave. Vse drugo so špekulacije. Bil pa je na seznamu do torka. Seveda pa ga pogrešamo, tako kot Josipa."

V javnosti se je večkrat govorilo, da se Oblak izogiba reprezentanci, ker ni kapetan. "Tu smo spet pri nekem nakladanju. Kapetan je Bojan Jokić. To sem jaz postavil in tako je," je temo Oblak končal Kavčič.

Slovenija bo prvo tekmo v ligi narodov igrala 6. septembra doma proti Bolgarom, tri dni pozneje pa bo gostovala na Cipru. Ob Bolgariji in Cipru bo tekmec Slovenije v ligi C in skupini 3 še Norveška. Najboljši iz skupine se bo imel možnost prek tega tekmovanja uvrstiti na evropsko prvenstvo 2020 in napredovati v višji rang tekmovanja - ligo B.

Glede ciljev v tem tekmovanju pa je Kavčič povedal: "Na vsaki tekmi gremo na zmago. Glede same igre pa moramo začeti na temeljih. Moramo biti čvrsti, kompaktni. To pa zahteva nekaj časa. Cilj v tem tekmovanju pa je prvo mesto v skupini. Ne pravim, da ga bomo osvojili, ampak cilj je takšen. Imamo primerljivo ekipo z vsemi iz naše skupine."

O prvih tekmecih v ligi narodov je dejal: "Bolgarijo smo gledali, analizirali, to je ekipa, ki se poskuša vrniti na pot stare slave. Imajo tradicijo, imajo dobre igralce, tako da pričakujem odprto tekmo. Za podcenjevati pa ni niti Cipra, saj veliko vlagajo v nogomet."

Seznam igralcev za Bolgarijo in Ciper:
- vratarji: Vid Belec (Sampdoria), Aljaž Ivačič (Olimpija), Matic Kotnik(Panionios).
- branilci: Jure Balkovec (Hellas Verona), Miha Blažič (Ferencvaros), Bojan Jokić (Ufa), Luka Krajnc (Frosinone), Miha Mevlja (Zenit St. Peterburg), Nemanja Mitrović (Jagiellonia), Nejc Skubic (Konyaspor), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Aljaž Struna (Palermo);
- vezisti: Domen Črnigoj (Lugano), Amir Dervišević (Maribor), Kevin Kampl (Leipzig), Rene Krhin (Nantes), Jasmin Kurtić (SPAL), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Leo Štulac (Parma), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Empoli);
- napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Tim Matavž (Vitesse), Roman Bezjak (Jagiellonia)Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).

Članki iz rubrike