sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
2 23.08.2018 13:49:36

JAN MLAKAR: To smo dokazali na različne načine!

Jan Mlakar
Grega Wernig
Mariborčani so na najboljši mogoči način ublažili bolečino po slovesu od mednarodnega prizorišča. Večni derbi v Stožicah se je razpletel po sanjskem scenariju vijoličastih, zdaj se Darko Milanič in njegovi varovanci v miru pripravljajo na prihajajoči obračun s Celjani.

Po veliki in nadvse sladki zmagi na derbiju v Stožicah je Darko Milanič igralcem namenil dva prosta dneva, v katerih so si spet napolnili baterije, medtem so kakopak začeli priprave na prihajajoče izzive. "Po dveh zahtevnih tekmah v prejšnjem tednu sta bila prosta dneva koristna, odklop je prišel prav. Zdaj pa je treba zagrabiti za delo in spet nadaljevati v običajnem ritmu priprav na naslednjo tekmo. Gremo naprej, z novimi motivi," je ob vrnitvi na treninge poudaril Jan Mlakar, ki se je v Stožicah predstavil v izjemni luči. Odigral je najboljšo tekmo v vijoličasti opravi in si prislužil tudi naziv najboljšega igralca kroga. "Bilo je fenomenalno. Pokazali smo moč kolektiva in posamične kakovosti. Najprej smo poskrbeli, da smo se dobro branili, v napadu pa smo do zdaj velikokrat dokazali, kaj zmoremo, in smo tudi tokrat. Povedli smo v dobrem trenutku, ubranjena enajstmetrovka nam je potem dala novih moči, in ko smo zadeli še dvakrat, smo tekmo mirno pripeljali do konca."

Visoka zmaga v Stožicah je pravšnji veter v jadra za nadaljevanje prvenstva. "Večkrat smo že dokazali in na različne načine, da smo najboljši. Nedeljska zmaga pomeni veliko, vendar je treba ostati na tleh in delati naprej v istem ritmu. Stanje na lestvici je spodbudno, a je še prezgodaj, da bi delali izračune. Ko bo čas za to, bomo podrobneje spremljali lestvico. Zdaj je treba le tako nadaljevati, kot smo začeli uvodne kroge," je dejal 19-letni napadalec, ki se je v Ljubljani tretjič v uvodu prvenstva vpisal med strelce. Poleg njega je to uspelo še trem članom vijoličaste slačilnice, trikrat so mrežo zatresli še Jasmin Mešanović, Luka Zahović in Dino Hotić. "Vsi smo razpoloženi, kar trenerju olajša delo pri izbiri igralcev in sestavljanju moštva. Najbolj pomembno pa je, da se med seboj tako dobro razumemo, kar smo sicer že večkrat omenili, a je res velikega pomena za uspehe," je dejal Jan Mlakar.

Medtem so Mariborčani misli že usmerili v naslednji izziv. V nedeljo bo Ljudski vrt prizorišče štajerskega spopada, na nasprotni strani bodo Celjani. "Vemo, da ne bo lahko in da nas po derbiju čaka nova zgodba. Proti Celju, ki vedno lahko odigra dobro in povzroči precej težav s svojo kakovostjo v napadu, se bo treba dobro postaviti. Naloga pa je jasna, gremo na zmago!"

Značke: jan-mlakar, maribor

Članki iz rubrike