benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

ro
ro
1 23.08.2018 11:18:02

Vrnitev na ‘KRAJ ZLOČINA’: Čas je pokazal, da so bile te osebe SUMLJIVE, pojavljale so se v KAZENSKIH POSTOPKIH

Oliver Bogatinov in Darko Milanič
Drago Wernig - TAKA
Trener rdeče-belih (tudi) o spominih na Mursko Soboto.

Nogometaši Aluminija so na dozdajšnjih petih tekmah trikrat zmagali in na lestvici v hrbet gledajo le Mariborčanom, česar si pred začetkom prvenstva bržčas ni drznil napovedati nihče. V nedeljo čaka Kidričane gostovanje v Fazaneriji, ki je bila pred šestimi leti drugi dom trenerja rdeče-belih.

Aluminij je po petih odigranih krogih najbližji zasledovalec Maribora, zato v Kidričevem v teh dneh z veseljem pogledujejo na lestvico. In bolj pogosto kot sicer, čeprav ne vsi. "Večkrat pogledam naslednjega nasprotnika," se je smehljaje odzval Oliver Bogatinov. "Kar zadeva lestvico, gre še vedno za igro malih številk. Prav gotovo so premajhne, da bi razkrivale dejansko stanje. Vse ekipe se še niso pomerile med seboj, za nami ni še niti prva četrtina prvenstva. Igra majhnih številk daje včasih čudne rezultate. Ali če hočete, nenavadne."

Zdaj sledi gostovanje v Fazaneriji. "Pripravljamo se kot na vsako drugo tekmo. Sledimo svojim načrtom, nadvse veseli pa smo, da trenutno vse skupaj poteka nad pričakovanji. Spoštujemo vsakega tekmeca, a seveda imamo svoje cilje in prizadevali si bomo, da bi jih uresničili," je dejal strateg rdeče-belih.

Če se malce pošalimo, se bo v nedeljo vrnil na kraj zločina, pred skoraj natanko šestimi leti (v sezoni 2012/13) je namreč sedel na črno-belo klop. Vodenje ekipe je prevzel po sedmem krogu in jo vodil tudi v znamenitih kvalifikacijah za ligo Europa proti Laziu, na ravnici je ostal do konca prvega dela sezone. "Takrat je prišlo novo vodstvo, ki je pripeljalo svoje ljudi, kar je seveda povsem legitimno, žal pa ni izpolnilo svojih obljub. Ampak tega smo v slovenskem nogometu že navajeni. Nadvse pomembno je, s kom delaš, in čas je pokazal, da ti ljudje niso bili pravi, da bi sodeloval z njimi. In da so bile te osebe sumljive, v preteklosti so se pojavljale tudi v kazenskih postopkih. Žalosten sem, da se v nogometnih krogih pojavljajo ljudje, ki naredijo več škode kot koristi. Škodujejo tako klubu kot celotnemu okolju," je bil neposreden Oliver Bogatinov. "Toda moji spomini na Mursko Soboto so prijetni. Navijači so vrhunski, gre za izjemno nogometno okolje. Ekipo sem prevzel po sedmem krogu, do konca prvega dela prvenstva smo zaostanek 11 točk za predzadnjim Aluminijem znižali na štiri. Čutim se zaslužnega in ponosen sem na to, da si je Mura v tisti sezoni po osvojenih točkah zagotovila obstanek, a svojega ni opravila klubska uprava. Seveda pa sem vesel, da so se Sobočani vrnili v prvo ligo, želim jim čim več športne sreče," je še povedal gorenjski strokovnjak s stalnim prebivališčem v Kopru, ki je na začasnem delu v Kidričevem.

Članki iz rubrike