kopitar 2 Odkrito.si

Po Tini Maze tudi on! Je očka iz pravljice

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za četrtek, 20. septembra

smrt, umiranje Petisvet

7 stvari, ki jih doživimo v trenutku smrti!

parcela Svet24.si

Načrtovani dom za starostnike gre v nos ...

1 victoria Svet24.si

Bodoča kraljica se od svojih otrok noče ločiti ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tanja ribič Njena.si

Tanja Ribič navdušila s fotografijo v spodnjem ...

rb
rb
1 23.08.2018 10:18:03

Trener vodilne ekipe: NI TAKO IDEALNO, kot je videti

Simon Sešlar - trener Drave
Drago Wernig - TAKA
Na treh tekmah so trikrat zmagali, dosegli kar 15 golov, zasedli vrh lestvice in poslali jasno sporočili tekmecem. Ptujčani so prvenstvo v drugoligaški druščini začeli zastrašujoče.

"Kaj govorijo drugi, nas ne zanima," se je pred začetkom sezone na številne napovedi, da je Drava glavni favorit za naslov prvaka, odzval Simon Sešlar, po 270 odigranih minutah pa je to bolj ali manj jasno. Pred Ptujčani so orožje najprej položili Brežičani, nato nogometaši Bilj in zadnji konec tedna še Rogaška – v njeni mreži je končalo kar sedem žog. Izjemna sta Matthias Fanimo, ki je s šestimi zadetki na vrhu lestvice strelcev, in Jaka Bizjak, ki je bil uspešen petkrat.

Razlogov za zadovoljstvo v najstarejšem slovenskem mestu je torej dovolj, toda evforije ni zaznati. "Kakšna evforija neki. Saj smo odigrali šele tri kroge," je ostal miren nekdanji reprezentant na ptujski klopi. "Daleč od tega, da bi kogarkoli podcenjeval, toda igrali smo proti ekipam, ki najbrž ne bodo krojile vrha lestvice. Ampak kljub temu so to nasprotniki, ki te v primeru, če nisi na želeni ravni, lahko premagajo. Mi smo bili ob pravšnjem pristopu dovolj zbrani, da smo iztržili pozitivne rezultate. Če ne bi bili takšni, bi bili lahko razpleti tudi drugačni," je pripovedoval Simon Sešlar in opozoril: "Ni tako lepo, ni tako idealno, kot bi lahko sklepali po dozdajšnjih izidih. V naši igri je še precej rezerv, več kot dovolj prostora za napredovanje. Lahko smo oziroma moramo biti še precej boljši. Prizadevati si moramo, da bi tekmecem dovolili čim manj prostora. Na prvih treh tekmah smo jim ga še vedno puščali preveč in jim omogočili kar nekaj priložnosti. Zaradi tega na srečo nismo bili kaznovani, ampak to se lahko hitro obrne. In če imaš še malce smole v napadu, lahko hitro ostaneš praznih rok."

A po tako uspešnem uvodu je kakopak jasno, da bo Dravo težko ustaviti. "Želeli smo dober začetek, kar nam je uspelo, zato smo seveda veseli. To je nadvse dobrodošlo tudi za samozavest ekipe, vendar se moramo obenem zavedati, da si ne smemo privoščiti niti kančka lahkomiselnosti. Če ne bomo takšni, kot moramo biti, se lahko zgodba hitro obrne," je pristavil trener kurentov.

Članki iz rubrike