Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2018 16:35:39
Deli članek:

Pod Kalvarijo nočejo ničesar prepustiti naključju: VIJOLIČASTE gruzijske noči

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani z mislimi zgolj in samo pri Čikuri.

Po plesu kroglic v Nyonu, ki je določil pare v 1. in 2. krogu kvalifikacij za ligo Europa, so Mariborčani kakopak verjeli, da bodo preskočili albanski Partizani in nadaljevali svojo pot na mednarodnem prizorišču, hkrati so bili v največji meri prepričani, da bo njihov naslednji nasprotnik Beitar iz Jeruzalema. A uresničil se je le prvi del zgodbe. Najpomembnejši. Darko Milanič in njegovi varovanci so bili pričakovano boljši od zasedbe iz Tirane, zato pa je s presenečenjem postregel ‘njihov’ dvoboj na drugi strani žreba. Čikura je bila v 180 minutah uspešnejša od Izraelcev in tako 14-kratne slovenske prvake naslednji evropski izziv čaka v Gruziji. Prva tekma je na sporedu v četrtek, vijoličasti se bodo na prizorišče nadvse pomembne preizkušnje v Tbilisi odpravili že sredi torkovega dopoldneva. Po prihodu bodo zvečer seveda opravili trening, v sredo sledi še klasika oziroma spoznavanje igralne površine, na kateri si bodo prizadevali zagotoviti čim boljše izhodišče za povratni obračun pod Kalvarijo.

Tokrat se Marcos Tavares (v Velenju se je prisrčno pozdravil z nekdanjim soigralcem Zoranom Pavlovićem) in soigralci ne bodo takoj po tekmi vrnili v štajersko prestolnico, kot se to zgodi najbolj pogosto, ampak bodo prenočili v Gruziji, nekaj manj kot štiriurni polet domov jih čaka v petek. Če se torej malce pošalimo, se vijoličasti odpravljajo na pravo malo ’turnejo’, v Tbilisiju bodo prespali trikrat.

Sicer pa je dejstvo, da so Mariborčani kakovostnejša ekipa od telesno izjemno močne Čikure, gruzijska prednost je prav gotovo tekmovalni ritem. V domačem prvenstvu, v katerem je trenutno krajši premor, so odigrali že 18 tekem, Čikura je za zdaj na četrtem mestu na lestvici. Mariborski nasprotniki so devetkrat zmagali, štirikrat igrali neodločeno in petkrat okusili grenkobo poraza, zaostanek za vodilnim moštvom Saburtalo iz Tbilisija je 12 točk. Drugi je tbilisijski Dinamo, tretja Dila Gori.