favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.07.2018 15:35:38

Ni zgolj hrvaški nogomet tisti, ki cveti! Posledice pravljice so skoraj neverjetne!

Profimedia
Hrvaški uspeh na nedavnem svetovnem prvenstvu v nogometu in vzdušje, ki so ga pričarali navijači, sta poskrbela, da bo letošnja turistična sezona pri naših južnih sosedih še uspešnejša, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Številni turisti so in še bodo letos dopustovali na Hrvaškem, v kar sta jih prepričala odličen nastop hrvaških nogometašev v Rusiji in navijaško vzdušje, ki so ga pričarali navijači kockastih.

Kot je za Hino povedal direktor hrvaške turistične zveze Kristjan Staničić, je težko govoriti o konkretnih številkah in za koliko se bo povečalo število nočitev, pričakujejo pa pozitivno številko.

Dodal je, da pozitivna pričakovanja temeljijo na odličnem delu zveze, povezanem z odlično igro vatrenih, ki je povzročila tudi povečano spletno iskanje in omenjanje Hrvaške. Iskanje Hrvaške na spletu se je povečalo za kar okoli tristo odstotkov.


Na zvezi so pripravili tudi novo turistično kampanjo, ki bo povezala igralce in njihova domača mesta. Tako bodo na primer povezali Slavonski Brod in Marija Mandžukića, Luko Modrića in Zadar ter Omiš in Ivana Perišića.

Staničić pravi, da beležijo desetodstotno rast francoskih turistov v primerjavi s prejšnjim letom, iz francoske turistične agencije Les enterprises du voyage pa so jim sporočili, da Hrvaška letos prvič vodi na lestvici najpriljubljenejših destinacij.

Povpraševanje za dopustovanje na Hrvaškem se je povečalo tudi v Veliki Britaniji, na Kitajskem in v Rusiji, v slednji po nekaterih podatkih kar za dvajset odstotkov glede na leto 2017.

Povečalo pa se je tudi število ameriških turistov, in sicer obisk za 25 odstotkov, spanje pa za 21. Velik obisk pa lahko pričakujejo tudi prihodnje leto, saj Američani dopust načrtujejo za eno leto vnaprej, Hrvaško pa trenutno oglašujejo kot "screaming hot" (vročo) destinacijo, so še zapisali pri Hini.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike