reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
2 19.07.2018 10:47:50

Okrepitve pet pred dvanajsto: Na Štajersko prišla nogometaša iz Zagreba in Ljubljane

Drago Wernig - TAKA
Slovenski prvoligaš predstavil najnovejši okrepitvi.

Slovenskemu nogometnemu prvoligašu Aluminiju se je pred začetkom nove sezone v državnem prvenstvu pridružil 21-letni Ivan Kontek, obrambni igralec, ki prihaja iz Zagreba. Z rdeče-belimi je podpisal triletno sodelovanje. Že pred njim so se v Kidričevem okrepili tudi v napadu; pogodbo z Aluminijem je podpisal 20-letni napadalec, Marcel Kene.

Kontek je svoje prve nogometne korake pri šestih letih naredil v domačem klubu Maksimir, z 18 leti pa se je pridružil članski ekipi drugoligaša Sesvete, za katerega je kot posojen igralec prvoligaške Lokomotive igral tri leta, so sporočili iz slovenskega prvoligaša.

"Do sedaj je vse v redu, zadovoljen sem. Ekipa je mlada in v njej se dobro počutim. Zahvalil bi se vodstvu Aluminija, da mi je dalo priložnost, svoje pa bom moral pokazati na terenu," je dejal Kontak.



V Kidričevem pa so okrepili tudi napad, saj se jim je pridružil Kene. Mladi nogometaš prihaja iz Ljubljane, kjer se je z devetimi leti pridružil Interblocku, nato je igral za mlade v Domžalah, na zadnje pa je v dresu Brava nabiral drugoligaške izkušnje, so sporočili iz Aluminija.

Kene med nogometaši Aluminija najbolje pozna Dejana Petroviča s katerim je igral v reprezentanci. Barve Slovenije je zastopal od selekcije U-15 do U-19 in v tem času zabeležil 16 nastopov.

"Z dobrim delom želim debitirati v prvi slovenski ligi in postati član ekipe, na katerega se lahko trener zanese v prvi izbiri. Verjamem, da se bomo s pogoji, ki so po mojem mnenju najboljši v Sloveniji, in kakovostnim delom, ki ga opravljamo, lahko prebili na višje mesto lestvice, kot ga je Aluminij dosegel v pretekli sezoni," je dejal Kene.

Značke: nogomet, dp, prestop

Članki iz rubrike