Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
18 18.07.2018 21:51:07

Pri OLIMPIJI NIČ NOVEGA! Zmaji izpadli iz kvalifikacij za ligo prvakov že na prvi oviri! Toda na NJIHOVO SREČO ...

nkolimpija/SPS
Zmajem znova ni uspelo ...

* Republiški stadion, gledalcev 20.000, sodniki: Papir, Biton, Casapu (vsi Izrael).
* Strelci: /
* Qarabag: Vagner, Medvedev, Slavčev, Michel, Quintana (od 42. Ozobić), Madatov (od 90. Agolli), Zoubir, Rzezniczak, Husejnov, Guerrier, Dinijev.
* Olimpija: Ivačič, Bagnack (od 75. Ilić), Gajić, Kronaveter (od 69. Miškić), Boateng, Zarifović, Štiglec, Putinčanin, Savić (od 46. Črnic), Tomić, Avramovski.
* Rumeni kartoni: Medvedev; Boateng, Gajić, Putinčanin, Črnic.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Olimpije so v povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Bakuju igrali neodločeno 0:0 z azerbajdžanskim Qarabagom in se poslovili od lige prvakov za sezono 2018/19 s skupnim izidom 0:1. Prvo tekmo so v Ljubljani prejšnji teden izgubili z 0:1.

Baku je bil prva letošnja gostujoča postaja na poti slovenskih nogometnih prvakov v ligi prvakov, a na žalost ljubljanskih navijačev tudi zadnja. Olimpiji namreč ni uspelo nadoknaditi zaostanka s prve tekme doma, danes so na gostovanju v Azerbajdžanu igrali 0:0, skupno pa je bilo to po izidu 0:1 prejšnji teden v Stožicah premalo za nadaljevanje v ligi prvakov.

Pred tekmo je bilo glavno vprašanje pri Ljubljančanih, ali bo igral Branko Ilić; prvo tekmo doma je moral zaradi poškodbe izpustiti, pred povratno je bil zdravstveno sicer nared, trener Ilija Stolica pa se je nazadnje odločil, da bo Ilić na klopi. Že pred tekmo pa je gostujoči strateg vedel, da ne bo mogel računati na Abassa Issaha, ki je na prvi tekmi dobil rdeči karton in prepoved igranja v Bakuju.

Olimpija je tekmo s Qarabagom, ta je imel v slovensko-azerbajdžanskem obračunu status nosilca in favorita, nenazadnje je to ekipa, ki je lani igrala v skupinskem delu lige prvakov, začela podobno kot prvo v Ljubljani. Imela je nekaj začetne pobude in terensko premoč, ki pa se ni pokazala pri nevarnejših poskusih proti golu Vagnerja. Prvi je imel nato priložnost Rok Kronaveter, ki pa je žogo po dobri podaji Stefana Savića v osmi minuti poslal čez gol.

Pozneje pa so domači počasi spremenili potek tekme. Postajali so vse nevarnejši, Aljaža Ivačiča je najprej preizkusil Mahir Madatov v 13. minuti, ko še ni bilo prave nevarnosti za vrata Olimpije, a igra se je preselila pred gol gostov in domači so bili čedalje podjetnejši.

Olimpija je spet zapretila šele v 25. minuti, toda strel Kingsleyja Boatenga s kakšnih 16 metrov so domači branilci ustavili. Zatem je bilo spet vroče pred Ivačičem, a je pred Danijem Quintano v 28. minuti pet metrov pred golom v zadnjem hipu posredoval Dino Štiglec.

Olimpija se skorajda ni mogla otresti pritiska tekmecev, ki je nenehno stiskal obroč okrog njenega kazenskega prostora, zato pa vsaj v prvem delu še ni zadel. Zadnjo priložnost za Olimpijo je v prvem polčasu imel Boateng v 40. minuti, njegov strel pa so domači ustavili še pred podajo v sredino pred vrata.

Zadeti pa bi za to, da bi lahko razmišljala o napredovanju, morala Olimpija. A igra niti v drugem polčasu tega ni omogočila; čeprav je Savića zamenjal Matic Črnic. Ni bilo pravih akcij, ni bilo nevarnosti za vrata Qarabaga, strel Štigleca z glavo po prostem strelu v 55. minuti pa premlačen za Vagnerja. Precej nevarnejši je bil po podobni akciji na drugi strani Simeon Slavčev, a žogo poslal tik nad vratnico.

Vse bolj je postajalo jasno, da bo Olimpija težko izpolnila cilj oziroma željo po kakšnem zadetku in morebitnem nadaljevanju lige prvakov. Quarabag je bil boljši, nevarnejši, akcije gostov pa preveč predvidljive in nenevarne za gol domačih. K učinkovitejši igri v napadu ni pomagala niti menjava Kronaveter - Danijel Miškić v 72. minuti, ob koncu je zaigral še Ilić. Toda pri rezultatu se to ni poznalo.

V zadnjih minutah je Olimpija le nekoliko stopnjevala ritem, zadnjo priložnost za morebiten podaljšek pa je imel po prostem strelu v 88. minuti Miškić, a zadel le živi zid. Domačim pa je tako za napredovanje povsem zadostoval že neodločen izid brez golov.

Kljub slovesu od lige prvakov za letošnjo sezono že na prvi stopnji kvalifikacij pa za Ljubljančane še ni konec evropske sezone. Na njihovo srečo namreč po novih pravilih evropskih klubskih tekmovanj tudi poraženec v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov še nadaljuje evropsko pot, le preseli se v kvalifikacije drugega kakovostnega razreda, evropske lige. Njihov naslednji tekmec bo severnoirski Crusaders.

Galerija

Članki iz rubrike