podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
4 09.07.2018 20:10:23

ZLATKO ZAHOVIĆ se je oglasil s POSEBNIM sporočilom: Ne, tega nikdar ne smemo pozabiti

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor vijoličastih v pričakovanju novih izziv o aktualnem stanju Maribora.

Medtem ko Mariborčani zdaj odštevajo že ure do prve tekme 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Partizaniju, ki bo v četrtek v Tirani, se je na spletni strani 14-kratnih slovenskih prvakov oglasil športnim direktor Zlatko Zahović. S posebnim sporočilom pred začetkom sezone. Ali če hočete, s pismom...

"Priprave so vrhunsko uspele, ampak pri tem zame niso najpomembnejši rezultati. Zanimajo me druge zadeve. Kako se moštvo odzove na različne nasprotnike in na različen način. Pragmatično. Tukaj smo naredili velik preskok.

V nogometu je več načinov, kako priti do želenega rezultata. Maribor je najboljši pokazatelj, ki glede na veličino kluba in finančne zmožnosti v evropskem nogometu, najde pot do uspeha. Vedno ne gre zmagovati in igrati lepo. Če bo šlo, bomo izkoristili vsako priložnost za izražanje naših kvalitet. Če bo treba v trd boj, pa se bomo odzvali s trdim bojem. S prilagodljivostjo in pragmatičnostjo, kar je Maribor vedno imel. Rezultati na dosedanjih tekmah so bili odlični, priprave prinašajo spodbudo, toda najpomembnejši so ustrezni odzivi na različne situacije na igrišču. In to počnemo dobro.

Zdaj prihajamo v fazo, ko uživamo. Na vsakem koraku se že čuti to pričakovanje prve evropske tekme. Želimo si, da jih bo čim več, seveda pa je popoln fokus le na prvi preizkušnji v Tirani. Znova nas čaka ogromno odrekanja, v slačilnici in vseh v klubu. Potrebujemo veliko potrpljenja, vendar verjamem, da bo tudi dovolj veselja za navijače. Vsi smo pripravljeni na žrtvovanje, na pozitiven stres, ki spremlja kvalifikacijske tekme. S to energijo, ki jo ima Maribor kot klub in kot mesto, je vse mogoče. Neizčrpna energija motivira in aktivira vse kvalitete, ki jih imamo.

Tudi pred začetkom novega poglavja velja: Nikdar ne smemo pozabiti, kdo smo in kaj smo. Ne glede na to, da smo v zadnjem obdobju dvakrat igrali ligo prvakov in trikrat ligo Europa, šteje le odrekanje, trdo delo, maksimalna priprava na vsakega nasprotnika. Tako je tudi pred dvobojem z albanskim predstavnikom. Smo optimistični in samozavestni, ampak samozavest dobimo le s spoštovanjem nasprotnika."

Članki iz rubrike