Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 09.07.2018 18:43:23

Dilema na Otoku: bo finale Wimbledona prestavljeno, če bo Anglija igrala v finalu SP? Organizatorji pravijo takole ...

Profimedia
V Wimbledonu bo moški finale na sporedu v nedeljo, enako kot finale svetovnega prvenstva v nogometu, v katerem bodo morda zaigrali tudi Angleži.

Na Otoku je tako te dni eno pogostih vprašanj tudi, če bodo v Wimbledonu morebiti prestavili finale, v primeru, da bi se Anglija z zmago nad Hrvaško uvrstila v finale svetovnega prvenstva. In odgovor? Ne! Tako so sporočili organizatorji teniškega turnirja. Med začetkom finala v tenisu in nogometu bosta sicer le dve uri razlike, zato obstaja velika verjetnost, da se bosta zaključka turnirjev prekrivala.

Svetovno prvenstvo v nogometu, ki ga gosti Rusija, se bliža koncu, v igri za pokal pa ostaja tudi izbrana vrsta Anglije. Če v polfinalu premaga Hrvate, se bodo Angleži v nedeljo proti zmagovalcu obračuna med Belgijo in Francijo udarili za naslov svetovnega prvaka.


Skoraj istočasno bo v Wimbledonu potekalo finale v moški konkurenci. Kot je dejal prvi mož turnirja Richard Lewis, morebiten preboj angleških nogometašev v finale ne bo posegel v urnik turnirja na sveti travi. "Smo razprodani, zanimanje je izredno veliko," je pojasnil.

Lewis je dodal, da so tudi v Wimbledonu navdušeni nad predstavami treh levov v Rusiji. Meni, da njihovi nastopi krepijo navijaški duh na Otoku, pri čemer je dodal, da je bila na teniškem turnirju v soboto odlična atmosfera, ko so Angleži v četrtfinalu nadigrali Švede.

Teniškim navdušencem bo po Lewisovih besedah dovoljeno spremljanje nogometa na njihovih elektronskih napravah, pri čemer je poudaril, da bodo morali biti pri tem spoštljivi do ostalih gledalcev. "Nismo prejeli niti ene pritožbe, da bi nogomet motil teniške navdušence v Wimbledonu," je še pojasnil.

Članki iz rubrike