sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
12 04.07.2018 08:52:15

Dervišević BREZ DLAKE NA JEZIKU: Na Fužinah so 'kao' navijači! Drugače navijajo zame! Olimpija? Ta gospoda ...

Drago Wernig - TAKA
Ko se oglasi Amir Dervišević, je vedno zanimivo.

Visokorasli vezist Maribora danes praznuje svoj 26. rojstni dan. Ljubljančan, ki se je v Mariboru kot feniks dvignil iz pepela, velja za enega najbolj zabavnih nogometašev vijoličastih, njegove izjave zmeraj nasmejejo, s svojo energijo pa v dobro voljo spravi vsakogar, ki je ob njem. Tudi zato je Amir Dervišević tako zelo priljubljen med soigralci, tudi zato so mu v Mariboru dali še eno priložnost, ki jo je popularni 'Derva' izkoristil na najboljši možni način. 

Dervišević je dal intervju za Večer, v katerem se je dotaknil marsikatere zanimive teme. Denimo tega, da njegovi 'Fužinci' v bistvu sploh ne navijajo za Olimpijo. "Sem iz takšnega kraja, s Fužin, kjer so bolj 'kao' navijači. Zdaj, ko je Olimpija prva, navijajo, drugače pa ne. Navijajo zame. To so tiste fore: Drugače mrzim Maribor, a ker si ti Fužinec, sem vsaj zate vesel. Zbadanja so, a se s tem ne obremenjujem. Fužinci, blokovci, so ekstra ljudje," se je zasmejal Dervišević.  


In dodal: "Fužine so drugačne, kot so bile v devetdesetih, ni več kriminala, nabijanja muzike in takih stvari, so pa še vedno športno, olimpijsko mesto. Vsak želi, da našemu človeku uspe. Sploh starejši so zabavni, ko te dobijo. Ko pridem domov, me vsaj dvajset minut ne izpustijo, se pogovarjajo z mano. Na Fužinah sem skoraj to, kar je Tavares v Mariboru, haha."

Spregovoril je tudi o odlični formi Maribora na pripravljalnih tekmah ter obenem zbodel še Olimpijo: "Za razliko od gospodov iz ljubljanskega kluba, ki niso odigrali še nobene tekme, smo jih mi že kar nekaj. Nočem prehitro hvaliti, a izgledamo res fantastično. Upam, da bomo ta ritem držali do konca sezone."

Celoten intervju si lahko preberete tukaj.

Članki iz rubrike