Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 30.06.2018 09:31:53

Marijan Pušnik je OSTAL V ŠOKU in nam je vse skupaj tudi podrobno opisal: Če ne bi videl, ne bi verjel ...

Tit Košir
Kaj je osupnilo Marijana Pušnika?

Na sporedu so bile prve tekme predkroga kvalifikacij za ligo Europa, ki so ga z zanimanjem spremljali zlasti v Velenju, saj se bodo nogometaši Rudarja v prvem kvalifikacijskem krogu pomerili z boljšim iz dvoboja Tre Fiori - Bala Town. In ta je postregel s presenečenjem. Klub iz San Marina je na domačem igrišču premagal valižansko zasedbo, kar sicer ni senzacija, a bržčas si nihče ni drznil napovedati, da bo rezultat 3:0, kar je seveda izjemno izhodišče za povratni dvoboj.

Uspelo jim je na neverjeten način oziroma z obilo sreče, a zadišalo je po še višji zmagi, končni izid je bil postavljen že v 36. minuti. Najprej so gostje zatresli lastno mrežo, sledila je katastrofalna napaka vratarja Bale Towna, tudi pri tretjem, sicer čudovitem golu je bila boginja Fortuna zaveznica domače zasedbe, saj je žoga oplazila enega od tekmecev.



Mnogi pa so prepričani, da so si Sanmarinci pomagali tudi na nedovoljen način. Dokazov za to sicer ni, toda … V 10. minuti nadaljevanja so namreč ugasnili žarometi in zdelo se je, da to organizatorjev ni ravno šokiralo. Ostali so mirni in čez nekaj minut je vse spet delovalo, kot je treba. Je zgolj naključje, da se je zgodilo ravno v trenutkih največje premoči Valižanov, ki so se nato med »prisilnim« premorom nekoliko ohladili, njihovi tekmeci pa so si malce spočili in se pripravili na nalete, ki so jih zaustavljali do konca dvoboja?

Med gledalci je bil tudi Marijan Pušnik. "Že dolgo nisem videl tako čudne tekme. Najbrž kar v zadnjih 20 letih. Če vsega skupaj ne bi spremljal, ne bi verjel. Neverjetno je, da je eno moštvo nenehno napadalo in si pripravljalo priložnosti, drugo pa je slavilo s 3:0. Kakorkoli se bo to slišalo, so zame Valižani še vedno favoriti za napredovanje. So precej boljša ekipa, ki je telesno odlično pripravljena in si to prizadeva izkoristiti z dolgimi podajami v kazenski prostor ali njegovo neposredno bližino. Ni dveh ali treh podaj, ampak gre žoga takoj naprej, tudi predložki s strani se vrstijo drug za drugim, ogromno je skokov. Ampak tokrat so res imeli obilo smole, poleg tega je bil domači vratar veliki junak dvoboja," je povedal koroški strokovnjak, ki ne skriva, da bi raje videl, če bi se njegova ekipa pomerila s Tre Fiorijem. Prednost je res zajetna, vendar trener Rudarja vztraja pri tem, da Bala Town ostaja favorit. "Težko bo predstaviti igralcem, da so Valižani nevaren nasprotnik, a čeprav bodo napredovali Sanmarinci, imajo v svojih vrstah nekaj igralcev, ki znajo igrati dober nogomet in so te ob morebitnem podcenjevanju sposobni zaviti v črno. Seveda pa bo razplet v največji meri odvisen od nas. Ne glede na to, kdo bo na nasprotni strani. Če bomo pravi, potem lahko uresničimo namen, vsekakor se moramo izogniti nihanjem, ki se nam dogajajo na prijateljskih preizkušnjah," je poudaril Marijan Pušnik.

Članki iz rubrike