sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

ro
ro
0 29.06.2018 08:05:32

ANTE ŠIMUNDŽA: Nismo prepotentni, glede okrepitev pa je tako, da ...

Aleš Cipot/Fotolens
Za nogometaši Mure je uvodni del priprav in tudi prva prijateljska preizkušnja. Črno-beli so se morali v dvoboju z ruskim prvoligašem, ki je zadnje prvenstvo končal na 12. mestu na lestvici, sprijazniti z visokim porazom, toda trener Ante Šimundža ostaja miren in ohranja pozitivno miselnost.

Navijači Mure so na to čakali zelo dolgo in zdaj naposled dočakali; črno-beli se znova pripravljajo na prvoligaško sezono, za katero kakopak verjamejo, da bo uspešna oziroma da njihovi ljubljenci med elito ne bodo plesali le eno leto. In tudi zato nadvse podrobno spremljajo dogajanja v Fazaneriji ter delo svojih ljubljencev. V tem trenutku je prav gotovo najpomembnejše spoznanje, da treningi potekajo po predvidenem načrtu Anteja Šimundže in brez posebnosti. "Fantje so zelo zagnani, odlično trenirajo, pristop do dela je na najvišji ravni," pravi trener murašev, ki je v torek svoje varovance preizkusil na prvi prijateljski preizkušnji. V Gornji Radgoni so merili moči z Uralom iz Jekaterinburga, ruski prvoligaš, za katerega je otrok Mure Grega Balažic igral v drugem polčasu, je zmagal s 4:1 (1:0).

Nikoli ni prijetno izgubiti, po prepričljivem porazu je marsikateri privrženec prvoligaša iz prekmurske prestolnice bržčas zaskrbljen, toda Ante Šimundža ostaja miren in pozitivno usmerjen, na igralni površini v obmejnem mestu je bilo videti tudi dobre stvari. "Namenoma smo se odločili, da bomo prvo tekmo odigrali proti kakovostnemu, zahtevnemu nasprotniku, da bi lažje ocenili dejansko stanje. Da vidimo, kako in kaj ter čemu bo treba v prihodnje posvečati več pozornosti," je povedal mariborski strokovnjak na črno-beli klopi in nadaljeval: "Ne smemo zanemariti, da sta oba polčasa odigrali premešani postavi, hkrati je dejstvo, da sta se prvi in drugi del razlikovala. Uvodnih 45 minut je bilo relativno dobrih, veseli zlasti lepo število priložnosti, ki smo si jih pripravili. Morali bi biti učinkovitejši, o tem ni dvoma, to je v tekmovanju na višji ravni izjemnega pomena. Obetavnih položajev pred nasprotnimi vrati bo manj, kot smo jih bili navajeni, zato bo toliko bolj pomembno, da bi jih v čim večji meri unovčili, da bi tekme lahko reševali v svojo korist. V nadaljevanju je bilo na igrišču še več mladih, ki se šele privajajo na članski nogomet v takšni obliki. To je vplivalo na našo podobo, privoščili smo si nekaj individualnih napak, ki jih je nasprotnik kaznoval, ampak vsekakor je za nami dobrodošla izkušnja. Verjamem, da bomo iz tega dvoboja znali izvleči koristne zaključke, nedvomno pa moramo zadržati pozitivno miselnost."

V primerjavi s prejšnjo sezono revolucionarnih sprememb v igralski zasedbi ni bilo. Nove moči so Špiro Peričić, Tomi Horvat, Klemen Šturm ter Mihael Rebernik in tudi v prihodnje pretresov ne gre pričakovati. "Še vedno iščemo primerno rešitev za kakšen položaj, toda nočemo le številčno povečati zasedbe, temveč nas zanima kakovost. Takšna, ki bo ekipo dvignila na višjo raven. Obstaja nekaj možnosti, vendar se ne bomo zaletavali in gotovo ne bomo ničesar počeli na silo, v največji meri je ekipa sestavljena," razkriva Ante Šimundža.

V pričakovanju nove sezone je kakopak vznemirljivo vprašanje, do kam med elito lahko seže Mura. "Težko je v tem trenutku podajati bolj konkretne ocene, a je jasno, da je naš osnovni cilj obstanek. Smo zelo ambiciozni, vendar nismo prepotentni, ampak smo realni, prizadevamo si biti pragmatični. Ne moremo, ne smemo kar preskakovati stopnic. Postaviti želimo pravšnje temelje, da bi Mura postala stabilen prvoligaš za dolgo obdobje," je odvrnil nekdanji odlični napadalec.

Članki iz rubrike