Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.06.2018 17:36:43
Deli članek:

Ob tem bi resnično ZAJOKAL ŠE KAMEN. To je mehiški navijač Gilberto in daleč najbolj tragična zgodba tega SP (foto)

vszi

Ob tem ne boste ostali ravnodušni. Ne gre. To je zgodba, ki bo polnila stolpce, zaradi tragičnosti, časa, ki celi rane in še česa drugega.

Predstavljamo vam mehiškega navijača Gilberta Martineza, ki v teh dneh postaja prava zvezda prvenstva v Rusiji. Toda ne zaradi smešnih pripetljajev, ampak zaradi tragične zgodbe, ki jo ima za seboj.

vszi

Možakar namreč v Rusiji hodi naokoli s štirimi vstopnicami za tekme, ki si jih je izbral. Te namreč pripadajo njegovi družini. Toda njih ni z njim, saj so 28. aprila doživeli tragično nesrečo v Miamiju, kjer so življenje izgubili prav vsi člani Gilbertove družine.

V prometni nesreči, v kateri se je voznik terenskega vozila zaletel v avto, so umrli žena Veronica, sin Diego (8 let) in hčerka Mia (6 let). Vsi bi morali z Gilbertom v Rusijo na ogled tekme Mehike in Nemčije ter Brazilije in Kostarike.

Gilberto se je po poročanjih mehiških medijev pri psihologu dolgo časa otepal odhoda v Rusijo, toda s postopnimi terapijami, ga je psiholog vendarle prepričal, da se odpravi na tekmi

Tako je prišel v Rusijo in ostal skrit, brez medijske izpostavljenosti. Toda po zmagi nad Nemčijo, je dobil sporočilo na mobilni telefon, v katerem je pisalo: "To je za tvojo družino, Gilberto." Številka se je izkazala za tisto vratarja Guillerma Ochoe.

vszi

Gilberto je bil ganjen, obiskal pa je še drugo tekmo, saj je njegov sin Diego za vsako ceno želel videti igrati Neymarja. Obe tekmi je videl zgolj Gilberto, čigar zgodbo so povzeli že skorajda vsi v medijskem svetu. Martinez, sicer odvetnik po poklicu, zdaj po Rusiji hodi in navija skupaj z mehiškimi navijači v majici z napisom imen njegovih ljubljenih.

Če ob tem niste potočili kakšne solze ... 

vszi