Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.06.2018 19:37:45
Deli članek:

Dervišević odločno v NOVO OBDOBJE svoje kariere: Rekel sem si, naj se nekaj takšnega ne ponovi več

Grega Wernig

Amir Dervišević je v lanski sezoni fenomenalno odigral drugo polovico sezone in postal eden najvplivnejših nogometašev Maribora.

Vijoličasti so z njim na igrišču videti precej bolje, o nevarnosti, ki jo povzroča tekmecem iz standardnih situacij, pa je že tako znano vse. Zdaj bo prvič v mariborskem dresu zares začel novo sezono kot eden najpomembnejših članov moštva. Začenja torej novo obdobje v svoji karieri.

Pretekle kalvarije pod Kalvarijo noče več podoživljati. Bil je v drugem, tretjem planu Darka Milaniča, zdaj pa je nepogrešljiv član svojega moštva. Na njegov račun pa so bojda že prišle ponudbe iz nekaterih priznanih klubov po Evropi. Toda Dervišević je osredotočen zgolj na dogajanje v Mariboru. Priprave so v prvem planu.

"Res je. Ko smo bili prejšnji teden v Moravskih Toplicah, sem se spomnil lanskega poletja. Kako sem se počutil, ko sem bil v zaostanku za soigralci. Fantje so igrali tekme, jaz pa le treniral… Rekel sem si, naj se nekaj takšnega ne ponovi več. Vsaka izkušnja nekaj prinese," je povedal za uradno spletno stran Maribora in nadaljeval:

"Če izvlečeš najboljša spoznanja iz manj prijetne situacije, je lahko poučna. Pridružil sem se nekaj dni pozneje zaradi reprezentančne akcije, z novim motivom. Hitro smo vsi ujeli ritem in gremo dobro skozi to obdobje. Pred nami so še zadnje 3 tekme, zdaj smo že pri povečevanju minutaže in do gostovanja v Tirani bo vse kot mora biti." Ni kaj, vijoličasti po za zdaj res odličnem pripravljalnem obdobju že komaj čakajo na prve tekmovalne izzive v sezoni.