krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

nu
nu
1 23.06.2018 12:58:05

Prvi mož OLIMPIJE vnovič o stresih in kristalno jasnih ciljih, predsednik MARIBORA vrnil izziv, DOMŽALE bi izzivale

Martin Metelko
Začelo se je odštevanje do začetka nove klubske sezone na slovenskem prvoligaškem prizorišču.

Slovenski prvoligaši so že v polnem ritmu priprav na prihajajoče izzive, za številnimi so tudi že uvodne prijateljske preizkušnje, po tradicionalnem žrebu tekmovalnih parov v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pa lahko rečemo, da se je nova sezona tudi uradno začela – 28. po vrsti.

"Že dolgo govorim, da je prva liga zelo kakovostna, in verjamem, da so se zdaj mnogi o tem že prepričali. Tudi v pretekli sezoni, ko so me navdušili izenačeni boji tako za naslov prvaka kot za mesta v Evropi in obstanek," se je na preteklo sezono ozrl predsednik NZS Radenko Mijatović.

Nova se bo začela 21. julija, ko bodo na sporedu tekme 1. prvenstvenega kroga, kot je znano, je ples kroglic v režiji Mirana Burgića pa določil, da se bodo na 'premieri0 udarili Domžale – Krško, Rudar – Maribor, Mura – Triglav, Aluminij – Celje in Gorica – Olimpija.

Podeljene so bile tudi nagrade za dosežke v preteklem tekmovalnem letu, Olimpija je drugič v zadnjih treh letih dobila priznanje za naslov prvaka, vendar so vmes prevladovali tudi manj lepi trenutki. "Sezona je bila res zelo stresna. Tako zame kot za številne navijače. Zdaj je pred nami veliko dela z namenom, da bi se tudi prihodnja končala po naših željah. Ne bo lahko, tega se dobro zavedamo, a seveda bomo storili vse, da bi ubranili dvojno krono," je povedal prvi mož zmajev Milan Mandarić.

Maribor je prejel 'lovoriko' za drugo mesto. "V prihodnji sezoni spet hočemo biti prvaki," je izziv ljubljanskemu šefu vrnil predsednik vijoličastih Drago Cotar, Domžalčani so dobili priznanje za tretje mesto in za zmago v tekmovanju za fair-play. "Naš namen je izzivati Olimpijo in Maribor, a se hkrati zavedamo razmerja moči," je pogled v prihodnost usmeril športni direktor Matej Oražem.

Članki iz rubrike