pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

ro
ro
0 23.06.2018 12:40:53

MURA bo še kupovala: prihajata (vsaj) DVE NOVI MOČI

Grega Wernig
V Fazaneriji sestavljajo igralski mozaik za prihajajočo prvoligaško sezono.

Za muraši so uvodni dnevi priprav na prihajajočo sezono, Ante Šimundža ima trenutno na voljo 28 igralcev. Med njimi je tudi nekaj obetavnih mladincev in kadet, prav tako kot seveda štirje novi obrazi. Zvestobo črno-belim so obljubili nekdanji veliki up Maribora in kapetan mladinske ekipe vijoličastih Tomi Horvat, Klemen Šturm iz Krškega, Špiro Peričić iz vinkovške Cibalie in Mihael Rebernik iz Slaven Belupa, ki smo ga kot posojenega člana Rijeke spoznali v dresu Aluminija.

"Iz okvirjev svojih finančnih zmožnosti ne bomo šli. Ne smemo in ne bomo. Niti po naključju," je po napredovanju med prvoligaše večkrat poudaril zdaj tudi uradno prvi mož kluba Robert Kuzmič, takšnemu razmišljanju se pridružujejo vsi ostali v Fazaneriji, izkušnje iz preteklosti so dovolj boleče. In zato navala okrepitev, ki so ga številni morda pričakovali, v Mursko Soboto ne bo.

"V načrtu imamo še dve novi moči; vratarja in napadalca. Pogovori potekajo in so že v zaključni fazi, vendar o konkretnih imenih še ne morem govoriti," pravi podpredsednik Denis Rajbar, ki hkrati opravlja naloge športnega direktorja. Kljub vsemu je nemogoče preslišati namigovanja, da naj bi črno-beli pripravljali vsaj eno presenečenje ...

Na soboškem seznamu so za zdaj Kristjan Matošević, Dean Šafarić, Dušan Gyergyek, Sebastjan Šlak, Špiro Peričić, Tomi Horvat, Aleksandar Bošković, Klemen Šturm, Luka Šušnjara, Luka Bobičanec, Borut Lukač, Mihael Rebernik, Žan Karničnik, Nik Lorbek, Rok Sirk, Žiga Kous, Alen Kozar, Klemen Pucko, Nino Kouter, Matic Maruško, Amadej Maroša, Dejan Kurbus, Patrik Žekš, Filip Perčić, Luka Sočič, Kai Cipot, Luka Marič in Žiga Laci.

Mura bo prvo prijateljsko tekmo odigrala v torek proti ruskemu prvoligašu Uralu, pripravljenost varovancev mariborskega strokovnjaka bodo preizkušali še Odranci, Bad Gleichenberg, zagrebški Dinamo in Rubin Kazan.

Članki iz rubrike