pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

nu
nu
7 23.06.2018 11:09:13

Xherdan Shaqiri razkril, zakaj je gol PROSLAVLJAL na tako PROVOKATIVEN način, KRITIČNI tudi švicarski mediji

Xherdan Shaqiri z "orlom" proti Srbiji.
Reuters
Granit Xhaka in Xherdan Shaqiri sta uničila srbske sanje v dvoboju s Švicarji, hkrati sta nase opozorila tudi s provokativnim proslavljanjem gola s tako imenovanim "albanskim orlom".

Srbski novinarji so se po tekmi kakopak želeli pogovarjati tudi o tem, vendar Xherdan Shaqiri za to ni bil razpoložen, zato pa je svoje stališče razkril nekaterim ostalim. "Veste, zdaj razmišljam o tem in … Ne, ne želim govoriti o tem. V nogometu so vedno prisotna čustva. Videli ste tudi sami in vse, kar sem storil, je bila čista emocija. Zaradi doseženega zadetka sem bil preprosto srečen. Ni se treba pogovarjati o tej temi, res ne," je strelec odločilnega zadetka v 90, minuti povedal za Sky Sports.

xhaka re
Reuters
Do veselja obeh strelcev so kritični tudi švicarski mediji. "Granit Xhaka in Xherdan Shaqiri, dva najbolj nadarjena igralca švicarske generacije, sta odločila tekmo. Imata noge, kakršnih nima nihče v reprezentanci, vendar nimata razvitega političnega občutka in družbene odgovornosti. Morala bi govoriti o nogometu, ne pa, da provocirata in govorita z rokami ob proslavljanju. Vsi vemo, kakšni so odnosi med Srbijo in Kosovim. Za provokacije na stadionih ni prostora," so denimo zapisali pri Zürcher Zeitungu in spomnili, da sta Valon Behrami in Granit Xhaka pred štirimi leti javno obljubila, da so tovrstne provokacije stvar preteklosti in da kontroverznega slavja po golu ne bosta več uporabljala

Članki iz rubrike