Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 23.06.2018 08:44:21

Še ena pritožba OGORČENIH SRBOV, slavje na KOSOVU in jasno sporočilo švicarskega selektorja XHAKI in SHAQIRIJU

Reuters
Tekma med Srbijo in Švico na svetovnem prvenstvu dviga obilo prahu.

Potem ko je sinoči Švica na svetovnem prvenstvu proti Srbiji zmagala z 2:1 z goloma Granita Xhake in Xherdana Shaqirija, ki sta po poreklu s Kosova, so v Prištini pripravili veličasten ognjemet. Srbska agencija Beta poroča, da so imeli v vasi Zhegra v občini Gnjilane na Kosovu priredili veliko slovesnost, saj je to rojstni kraj Shaqirija, ki so ga okrasili tudi s švicarskimi zastavami. Standardni reprezentanti Švice so trije kosovski Albanci; poleg omenjenih dveh še Valon Behrami, ter Blerim Džemaili, Albanac, rojen v makedonskem Tetovu.

zhegra
Kot je znano, so se Srbi pritožili zaradi prepričanja, da jih je nemško sodnik oškodoval, to pa ni bila edina pritožba. Pritožili so se tudi na proslavljanje golov Xhake in Shaqirija s tako imenovanim "albanskim orlom" ter na kosovsko zastavo na enem od nogometnih čevljev Shaqirija. "Vložili smo pritožbo, zahtevali smo, da Shaqiri zamenja kopačko. To je očitna politična provokacija, igrali smo proti Švici, ne pa proti Kosovu. A Fifa nam je odgovorila, da po predpisih lahko igra s takšno obutvijo," je dejal generalni sekretar srbske zveze Jovan Šurbatović.

Nad proslavljanjem svojih varovancev ni bil navdušen niti selektor švicarske izbrane vrste Vladimir Petković, ki ima poleg švicarskega tudi hrvaško in bosansko državljanstvo. "Politike in športa nikoli ne bi smeli mešati. Treba je biti navijal in pokazati spoštovanje. Jasno je, da na plan pridejo čustva. A menim, da bi se morali na igrišču ogniti politiki in se osredotočiti raje na to, da šport zbližuje ljudi," je bil do svojih igralcev za francosko agencijo AFP kritičen Petković.

Članki iz rubrike