Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.06.2018 08:52:59
Deli članek:

TEKTONSKI premiki pri ŠTIRIKRATNIH PRVAKIH. Šest odhodov, selitev v LONDON in VELIKA OKREPITEV

Grega Wernig

Pri modro-belih je kadrovsko dogajanje nadvse živahno.

Goričanom v končnici prvenstva ni uspelo. Četrto mesto, ki po pokalnem zmagoslavju Olimpije zagotavlja nastop v kvalifikacijah za ligo Europa, je ostalo nedosegljivo, toda v mestu vrtnic vendarle nimajo pretiranih razlogov za nezadovoljstvo. "Najprej bi rad pohvalil fante za pošteno, korektno in zelo profesionalno delo. Treniral sem zelo homogeno skupino, s katero je bilo užitek delati. Bili so vzponi in padci, kar pa je normalno," je povedal Miran Srebrnič, ki je priložnost za igro namenil 26 igralcem.

In kako bi ocenil sezono? "Začel bom na začetku. Že v kvalifikacijah za ligo Europa smo naredili korak naprej in se prebili v drugi krog, kar je bil naš prvotni cilj. Premagali smo nasprotnika, kot je Širak, ki je bil po rangu močnejši, in s tem nekaj pridobili. Sledila je prodaja Matije Bobna, pozimi je odšel tudi Rifet Kapić, torej smo glede tega naredili veliko. Kljub temu je bila naša želja, da v pokalu naredimo več, vendar nam na žalost ni uspelo. To nam je malce podrlo načrte, toda v prvenstvu smo bili v igri za četrto mesto do zadnjega kroga. Na koncu smo zaostali za tri točke, vendar sam to ocenjujem kot uspeh. Mislim, da je šesto mesto v tem trenutku glede na kader, ki ga imamo na voljo, za Gorico dober rezultat. Če se primerjamo s konkurenco, je naš dosežek realen. Lahko bi se končalo bolje, lahko tudi slabše. Bistveno je, da smo sezono mirno pripeljali do konca," je odvrnil trener štirikratnih prvakov.

Medtem so se že zgodile prve kadrovske spremembe. Kar korenite. Po upokojitvi Mirana Burgića so se od modro-belega dresa poslovili še Miha Gregorič, Dejan Žigon, Matija Škarabot in Tilen Nagode, ki so jim potekle pogodbe in z vodstvom kluba niso našli skupnega jezika glede podaljšanja sodelovanja, ter Matej Šantek, ki je imel status posojenega igralca Rijeke in se vrača na Rujevico. Že pred časom je slovenski Las Vegas zapustil Donatus Edafe.

Kje bodo omenjeni igralci nadaljevali svoje kariere, za zdaj ni znano. Izvedeli smo le, da naj bi se izkušeni Matija Škarabot zaradi zasebnih zadev preselil v London, kjer bo, če bo to le mogoče, nadaljeval nogometno pot, medtem pa so v Novi Gorici razkrili tudi prvo okrepitev. Novo moč predstavlja znan obraz, po neposrečeni avanturi v Italiji (Crotone) in Španiji (Formentera) se je domov vrnil Andrej Kotnik. Dvaindvajsetletni vezist bi prav gotovo moral predstavljati pomembno pridobitev in skoraj ne gre dvomiti o tem, da mu bo Miran Srebrnič namenil eno od osrednjih vlog.