palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Matino Antunović in Alen Šalinović Njena.si

Skrito v raju tudi na hrvaški televiziji

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
5 31.05.2018 10:47:22

Milan Mandarić in Sebastjan Cimerotič NISTA ČESTITALA Igorju Bišćanu! Kaj pravi Hrvat na to? Glejte, tako je ...

Martin Metelko
Igor Bišćan je spregovoril o Milanu Mandariću.

Hrvaški strateg se je po pokalnem finalu dotaknil tudi skandiranja svojega imena (in 'neskandiranja' imena Milana Mandarića). Čeprav se ni želel preveč izpostavljati, čeprav je ostal zelo skromen, njegove besede vseeno odmevajo. Še posebej, ker se je z njimi še enkrat več poklonil svojim varovancem. "Moje ime se skandiralo, seveda sem srečen zaradi tega, toda precej bolj vesel bi bil, če bi skandirali imena nogometašev. Ker so oni tisti, brez katerih ne bi bilo ne mene ne dvojne krone. In ne vsega lepega, kar smo pripravili navijačem Olimpije v tej sezoni. Moram se zahvaliti navijačem, ki so bili ob nas in ki so nam omogočili, da lahko delamo, da imamo pogoje, kakršne ima le redko kdo v Sloveniji. Oddolžili smo se jim na najboljši možni način in zdaj lahko gremo mirne duše na dopust, ker več od tega, kar smo ustvarili, ne moremo. Vse čestitke mojim igralcem in ena velika zahvala," je po tekmi dejal Bišćan, ki ni želel komentirati dejstva, da se Mandariću ni skandiralo.

Je pa še enkrat poudaril, da bi rad ostal v Olimpiji: "Sem že rekel, da bi rad ostal. Ne bodite jezni, toda v teh trenutkih ne bi govoril o sebi in sebe dajal v prvi plan. Ni pošteno do fantov. Milijardo zgodb, milijardo špekulacij … Ne, ne bom zdaj o tem. Igralci so si zaslužili, da se govori o njih, da se jim posveti prostor v medijih in povsod drugod. Bil sem tudi na drugi strani, bil sem igralec. Zdaj imam tudi izkušnje kot trener. Ne obstaja trener – pa naj je on še tako dober –, ki lahko od igralca naredi nekaj, za kar on nima potenciala. Jaz in moji sodelavci smo se trudili narediti okolje, v katerem bodo oni lahko pokazali, kako dobri so. To je naša dolžnost. To gre z opisom dela, to mora biti tvoj cilj. Da poskušaš vsakega posameznika narediti boljšega. To pa potem zagotavlja, da bodo dobri tudi kot skupina. Delal sem svoje delo, skupaj s sodelavci. Fantje so pokazali, da imajo čvrst karakter, mentalno čvrstost, ko je bilo najpomembnejše. Iti v Maribor v tisti situaciji, odigrati tako, kot so odigrali in zmagati na način, na katerega so zmagali … Iti potem v Domžale. Potem še finale pokala. Kaj naj vam rečem? Ne morem jih dovolj pohvaliti."

Bišćan je odgovoril tudi na vprašanje, ali je kaj razočaran, ker sta ga tako Milan Mandarić kot Sebastjan Cimerotič v svojih čestitkah ob naslovu državnega prvaka 'pozabila' omeniti, čeprav sta izpostavljala številne ljudi. "Ne, ne, to me ni prizadelo. Zakaj bi me? Vsak ima pravico dati izjave, kakršne želi. To me ni niti najmanj prizadelo, nikakor," je pojasnil hrvaški strateg. 

Značke: biščan, mandarić

Članki iz rubrike