Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 27.05.2018 19:30:32

Slaba tolažba za Mariborčane: Zmaga, a naslov vseeno romal v Ljubljano

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Maribora so v 36., zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (2:0).

Maribor - Gorica 2:0 (2:0)

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 6500, sodniki: Kajtazović, Ajdovec (oba Kranj) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelca: 1:0 Tavares (20.), 2:0 Vršič (22.).
* Maribor: Handanović, Milec, Ivković, Šuler, Kolmanič, Vrhovec (od 78. Kramarič), Dervišević, Pihler, Vršič (od 68. Hotić), Tavares, Mlakar (od 62. Mešanović).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Kavčič, Tomiček, Curk, Osuji, Kolenc (od 72. Humar), Tešija, Gulič (od 79. Marinič), Burgić (od 61. Filipović).
* Rumena kartona: Vrhovec, Pihler.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani, ki so igrali brez kaznovanih Mitje Vilerja in Luke Zahovića, so svoje delo opravili po pričakovanjih in premagali Gorico. Tako so čakali le še na razplet tekme v Domžalah, kjer je gostovala vodilna Olimpija in branila dve točki prednosti pred Štajerci. Ljubljančani pa so igrali neodločeno in tako prišli do naslova po zaslugi boljšega izkupička z medsebojnih tekem z Mariborom.

Mariborčani, od katerih se je po devetih letih poslovil nekdanji reprezentant Aleš Mertelj, so že v prvem polčasi opravili velik delež zadanega. V boju z Gorico so prevladovali in premoč kronali v 20. minuti, ko je po podaji Amirja Derviševića z leve strani iz bližine z glavo zadel Marcos Tavares, za katerega je bil to 17. gol v sezoni in 140. v prvi ligi. Le dve minuti pozneje je Dare Vršič podvojil vodstvo domačih, potem ko je v kazenskem prostoru streljal, žoga je oplazila Žigo Lipuščka, presenetila Grego Sorčana in končala v mreži.

V 35. minuti je prvič nase resneje opozoril Miran Burgić, ki je na svoji zadnji tekmi takrat s 13, 14 metrov meril previsoko, a je bila to ena redkih priložnosti gostov ob bolj ali manj popolnem nadzoru gostiteljev, pri katerih je še enkrat od daleč poskusil Vršič, Sorčan pa je bil na mestu.

V drugem polčasu so najprej zagrozili Novogoričani, potem ko je iz bližine z glavo streljal Mark Gulič, Jasmin Handanović pa je dobro posredoval. Mariborski vratar je bil na mestu tudi po strelu Bedeja Osujija v 56. minuti, ko je poskusil z 20 metrov.

V 70. minuti je Tavares z glavo zgrešil cilj, deset minut zatem pa je Sorčan dobro posredoval po močnem poskusu Martina Kramariča, kar je bila tudi zadnja resnejša priložnost na tekmi.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike